<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Donyeck környékén nyomultak előre az oroszok, de délen visszavonultak.

Mindkét fél hadisikerekről számolt be pénteken. Közben a brit hírszerzés szakértői szerint jelentősen meggyengítették az orosz fekete-tengeri flottát a Krím félsziget katonai repülőterén a héten történt robbanások.

Rakétatámadásban megrongálódott iskolaépület romjait takarítják el munkások Harkivban. Fotó: MTI/EPA/Szergej KozlovRakétatámadásban megrongálódott iskolaépület romjait takarítják el munkások Harkivban. Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov

  • Legalább nyolc repülőgép megsemmisült vagy megrongálódott - közölte brit titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva a londoni védelmi minisztérium pénteken. A nyolc katonai repülőgép a teljes orosz háborús repülőgépállomány kis részét képviseli, azonban a megtámadott repülőteret az orosz fekete-tengeri flotta repülőinek elsődleges bázisaként használták. A krími Novofjodorovka melletti orosz repülőtérről kedden jelentett robbanássorozat okai továbbra sem ismertek, ám a szemtanúk által készített videófelvételeken látható gombaalakú füstoszlopok valószínűleg négy területről eredtek, ahol lőszert tároltak. 
  • Több mint kézezer embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében az orosz és a Donyec-medencei szakadár szövetséges erők támadása következtében - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.
  • A donyecki régióban Opitne és Nevelszke területén az ukrán 56. gépesített lövészdandárnak az orosz légierő nagypontosságú csapásai következtében elszenvedett veszteségei meghaladták a csapatlétszám 70 százalékát. A dandár teljes 23. zászlóalja önként elhagyta állásait. Konasenkov állítása szerint egy precíziós levegő-föld csapás az ukrán 28. gépesített dandár mintegy száz katonáját ölte meg és tíz egységnyi haditechnikát semmisített meg a Mikolajiv megyei Novogrigorevkánál.
  • A donyecki régió Marjinka településének körzetében az ukrán állásokra mért koncentrált tűzcsapások következtében a 66. gépesített dandár a 3. zászlóaljának létszámvesztesége meghaladta az 50 százalékot. Zajcevénél az 58. gépesített lövészdandár 40 katonája esett el és öt járműve vált működésképtelenné. Az orosz harcászati légierő gépei, valamint rakéta- és tüzérségi erők öt vezetésipontot, 157 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, valamint egy üzemanyag- és hat lőszerraktárt támadtak, megsemmisítve egyebek között egy amerikai AN/MPQ-64 típusú lövegelhárító radarrendszert. Megsemmisült négy Grad-, két Akacija- és négy D-30-as szakasz, a légvédelem pedig lelőtt öt drónt, valamint két HIMARS- és négy Vilha-rakétát.
  • Ismét lőtték az orosz erők a kelet-ukrajnai donyecki térség több pontját is, hét civil meghalt - közölte Pavlo Kirilenko donyecki kormányzó. Bahmutban három halottról tudni. A város körül az ukrán vezérkar hét eleji közlése szerint heves harcok zajlanak. A térség civil lakosságának mintegy háromnegyedét sikerült eddig biztonságba menekíteni összhangban a Kijev által  kidolgozott evakuálási tervekkel. Az evakuáltak többsége nő és gyerek.
  • Robbanásokat jelentettek péntek reggel a közép-ukrajnai Poltava megye Kremencsuk városából is az Ukrinform hírügynökség közlése szerint. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkezett hír.
  • Együttműködési megállapodást kötött az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Baptista Szeretetszolgálat az ukrajnai menekültek megsegítésére - jelentette be Szilágyi Béla, a szeretetszolgálat elnöke és Roland Schilling, az UNHCR közép-európai képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Február 24. óta a szervezet gyógyszert és élelmiszert szállító teherautói sok százszor tették meg az utat Beregszászra, Munkácsra, Irpinybe, Bucsába és Kijevbe.Tiszabecsen a baptisták több mint 25 ezer menekültet fogadtak, adtak nekik élelmiszert, szállást, gondoskodtak róluk, segítették továbbutazásukat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.