1p

Ez azonban nem az egyetlen bevezetett büntetőintézkedés. 

Kanada szankciókat vezetett be Alekszandr Lebegyev volt KGB-ügynök ellen, aki alig több mint egy évtizeddel ezelőtt megvásárolta az Evening Standardot és az Independentet.

Az orosz milliárdos neve szerepel a Vlagyimir Putyin rezsimje ellen pénteken bejelentett újabb szankcióhullámban, amely az orosz vodka, gyémántok és kaviár importjának tilalmát is magában foglalja - írja a Guardian.

Alekszandr Lebegyev 2012-ben. Fotó: Wikimedia Commons/Chatham House
Alekszandr Lebegyev 2012-ben. Fotó: Wikimedia Commons/Chatham House

A kanadai kormány szerint a luxuscikkek kereskedelmének tilalma és a 14 oligarcha és az orosz elnök munkatársainak felvétele összhangban van a szövetségesek, például az Egyesült Államok és az EU által bevezetett hasonló intézkedésekkel.

A kanadai külügyminiszter, Melanie Joly által bejelentett szankciócsomag olyan árukra vonatkozik, amelyek értéke 2021-ben 75,7 millió dollár volt. Emellett megtiltja az ékszerek, a művészeti tárgyak és a konyhai eszközök exportját, és korlátozza a „fegyverek előállításához és gyártásához felhasználható áruk” kivitelét is.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!