<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p


			
		
		


		
		

Felfelé kúszik az utasszám és dübörög az áruforgalom Ferihegyen. A veszteséget azonban csak lassan tudják ledolgozni. Számításaink szerint még bő fél év kell ahhoz, hogy erősödjön a cég helyzete - és nehezebb legyen a kormány felvásárlási próbálkozása. 

Javulgató utasszám és rekordokat döntő áruforgalom jellemzi ez elmúlt egy-két hónapot Ferihegyen. A Budapest Airportnak (BA) vélhetően 6-7 hónapot kell kibírnia ahhoz, hogy tovább pörgessék az üzletemenet, s eközben a kormány már ne akarja a választások előtt bekebelezni a céget. Ám ha masszív lesz a koronavírus-járvány negyedik hulláma Európában, akkor az lelassíthatja a veszteségek ledolgozását.

Sokat segít a veszteségek ledolgozásában a jól pörgő áruforgalom (fotó: Budapest Airport)Sokat segít a veszteségek ledolgozásában a jól pörgő áruforgalom (fotó: Budapest Airport)

Az európai korlátozások feloldásával és az átoltottság általános növekedésével látványosan emelkedett az utasforgalom Ferihegyen. A Budapest Airport hatalmas sikerként könyvelte el, hogy az első félévben több mint 600 ezer utas fordult meg a légikikötőben. Természetesen ez eltörpül az utolsó békeév számai mellett, de ha nem lesz súlyos a negyedik hullám, akkor az év végére akár az 1,5 milliós utasszámot sem lehetetlen elérni. Ez még mindig tizede lesz csak a 2019-esnek, de legalább felívelő trendet jelez.

A BA új vezetője (néhány hónapja nevezték ki Chris Dinsdale-t vezérigazgatónak) a hivatali optimizmus mellett igazán annak örülhet, hogy a járvány eleje óta, tehát már másfél éve nagy fordulatszámon pörög az áruforgalom. Idén az első hat hónapban 86 798 tonna légi árut kezeltek, ezzel a repülőtér valaha volt legerősebb félévét zárta. A rekord féléves forgalomnak köszönhetően a 12 hónapra vetített légiáru-mennyiség is "soha nem látott" magasságokba ugrott: a júniustól júniusig tartó egy év alatt 157 402 tonna árut kezelt a Cargo City, mellyel a repülőtér átlépte a 150 000 tonnás álomhatárt. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.