<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Elfogyott a levegő a botrányhős miniszterelnök körül, miután sorra mondtak le kormányának tagjai azért, mert ő eddig nem volt hajlandó távozni. Csütörtökön bejelenti távozását.

Boris Johnson ma lemond a konzervatívok vezetői tisztségéről, azonban őszig miniszterelnök marad - tudta meg a BBC csütörtökön. A nyáron döntik el a párton belül, hogy ki kövesse a kabinet élén Johnsont, az októberi tory pártkonferencia idejére már új miniszterelnök áll majd a helyén - írja a BBC portálja. A brit miniszterelnöki hivatal rövid kommentárt adott ki, miszerint Boris Johnson még ma nyilatkozatot tesz. Sajtóértesülések szerint ez még várhatóan a délelőtt folyamán megtörténik.

Ősszel már új miniszterelnöke lesz az országnak Boris Johnson helyett. Fotó: Wikimedia Commons/Az Egyesült Királyság kormánya Ősszel már új miniszterelnöke lesz az országnak Boris Johnson helyett. Fotó: Wikimedia Commons/Az Egyesült Királyság kormánya

Boris Johnson körül sorjáznak a belpolitikai botrányok, pártja és kormánya magas rangú tagjai kérték a napokban, hogy álljon fel a miniszterelnöki székből - erre mindezidáig nem volt hajlandó. Az elmúlt 24 órában sorra mondtak le körülette a kormánytagok, gyakorlatilag mostanra teljesen elfogyott körülötte a levegő.

A héten először Rishi Sunak pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter mondott le, és csütörtökig 57-re emelkedett azoknak a minisztereknek, államtitkároknak és más kormánytisztviselőknek a száma, akik ugyancsak lemondásukkal igyekeztek rábírni Johnsont a távozásra.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.