1p

Olyan kiváltságot kap, ami a minisztereknek például nem jár alapból.

A 24.hu szúrt ki egy egészen megdöbbentő kormánypárti módosítót, amely a leendő Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének az országgyűlési képviselőkkel azonos mentelmi jogot adna, amit csak kétharmados parlamenti többséggel lehet felfüggeszteni. A lap cikke szerint mindez azt jelenti, hogy az új hatóság elnökét nem lehet felelősségre vonni bíróság vagy más hatóság előtt a tevékenységével kapcsolatban, illetve csak a parlament előzetes hozzájárulásával lehet ellene büntető- vagy szabálysértési eljárást indítani.

A cikk emlékeztet, az, hogy mekkora kiváltság mindez, jól mutatja, hogy a kormánytagoknak és államtitkároknak például nem jár ez alanyi módon, csak ha egyben képviselők is.

A hivatal elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki, a mandátuma hat évre szól majd. A havi fizetése közel 5 millió forint lenne, azt ugyanis a jegybank elnökének járó havi bér 80 százalékának megfelelő összegben határozták meg – derült ki végül a portál cikkéből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!