2018. augusztus 29. 09:10
mfor.hu

A németek több okból is tartanak Törökország problémáitól, így sajtóhírek szerint készek segíteni Erdogannak.

Németország vizsgálja annak lehetőségét, miképpen segítsen Törökországnak. A német kormányzati források szerint a németek készek mentőövet dobni a törököknek, hogy elkerüljék a török gazdaság recesszióját, de a közvetlen hitelnyújtás nem szerepel a vizsgált elemek között, írta reggeli hírlevelében az Equilor.

A török gazdaság támogatása is kulcsfontosságú téma lesz a két fél szeptember 20-i találkozóján.

Merkel egyébként óvatosan már korábban is jelezte, hogy Németországnak nem érdeke, hogy a török gazdaság összeomoljon, és bizonyos feltételek teljesülése esetén készek Ankara támogatására.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.