<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, közgazdász, egyetemi tanár, s cseppet sem utolsósorban lapcsoportunk Benchmark rovatának rendszeres szerzője. Most mégis, mint az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter gazdasági kabinetjének társvezetőjeként kérdezzük a Klasszis Klub következő, március 23-ai adásában, egyebek mellett arról, győzelme esetén szerinte mit kellene tennie az ellenzéknek.

Történelmi mélypontokra zuhanó forint, 15 éve nem látott csúcsra szökkent infláció. S ha ez még nem lenne elég, akkor ott van az orosz-ukrán háború, ami csak felerősíti az előbbi két, már amúgy sem kis mértékben negatív tényezőket. Ilyen körülmények között kerül sor három hét múlva, április 3-án az országgyűlési választásokra. Amely most az előző kettőnél jóval szorosabb eredményt ígér, szinte megjósolhatatlan, ki fog győzni.

Bod Péter Ákos lesz a Klasszis Klubunk következő vendége. Fotó: MTIBod Péter Ákos lesz a Klasszis Klubunk következő vendége. Fotó: MTI

Mi azért mégis megkérjük Bod Péter Ákost, adjon előrejelzést. Akinek a személye most különösen érdekes. S nemcsak azért, mert egykori jegybankelnökként, közgazdászként, egyetemi tanárként mind a forintról, mind az inflációról van hiteles szakmai véleménye, egy sor olyan kérdést meg tud válaszolni, amelyek most feltehetően sokunkat – ha nem mindenkit – foglalkoztatnak. Hanem azért is, mert ő Márki-Zay Péter egységes ellenzéki miniszterelnök-jelölt gazdasági kabinetjének a társvezetője.

Fontos kérdésekre várunk tehát választ Bod Péter Ákostól – aki cseppet sem mellesleg a tavaly januárban elindított Benchmark rovatunk állandó szerzője – a Klasszis Klub rendezvényünk következő adásában. Az Mfor-Privátbankár lapcsalád élő, interaktív közvetítésére – mely során nézőink is feltehetik a kérdéseiket – március 23-án, szerdán, 15:30-as kezdéssel kerül sor.

A közvetítésre itt lehet regisztrálni.

Bod Péter Ákos volt egyébként volt az első vendége – másik állandó szerzőnkkel, Káncz Csaba külpolitikai szakértővel együtt – a 2021 elején elindult Klasszis Klub-rendezvénysorozatunknak.

Korábbi adásaink vendégei voltak még:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.