2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Posta vezetője és három helyettese közel 20 millióba, míg a többi 27 vezető összesen havi közel 600 millió forintjába kerül a cégnek.

A Magyar Posta elbocsátja  februárban 1200 munkavállalóját bocsátotta el. Akkori közleményükben azt is ismertették, hogy a vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása. 

Az Úgytudjuk.hu kíváncsi volt, hogy a Magyar Posta - amely állami cég - mekkora létszámú vezetéssel is dolgozik, a vezetői fizetések pedig mekkora összeget jelentenek havonta.

Elbocsátások és magas bérköltségek között. Fotó: Facebook/Posta
Elbocsátások és magas bérköltségek között. Fotó: Facebook/Posta

Közérdekű adatigénylés során ajánlották a figyelmükbe a linket, amely mindenki számára hozzáférhető. A lap innen mazsolázta ki, hogy a Magyar Postának 1 vezérigazgatója és 3 helyettese van. 

Balczó Barnabás vezérigazgató havi 5 millió forintos fizetése mellett, 650 ezer forintos igazgatósági tiszteletdíjat, 240 ezer forint egyéb juttatást és 20 százalékos prémiumot kap.

Kohuth Viktor üzleti vezérigazgató-helyettes havi 4 millió forint fizetése mellett 450 ezer forintos igazgatósági tiszteletdíjat, 240 ezer forint egyéb juttatást és 20 százalékos prémiumot kap.

Horváth Tamás szervezetirányítási vezérigazgató-helyettes szintén havi 4 millió forintos fizetést kap, ő nem tagja az igazgatóságnak, így csupán 240 ezer forint egyéb juttatást és 20 százalékos prémiumot kap.

Szíj Tibor István pénzügyi vezérigazgató-helyettes szintén havi 4 millió forintos fizetést kap, ő sem tagja az igazgatóságnak, így ő is csupán 240 ezer forint egyéb juttatást és 20 százalékos prémiumot kap.

A Magyar Postának további 27 fő vezető beosztású dolgozója van. A lap számítása szerint ők összesen havi közel 600 millió forintjába kerül a cégnek. Alapfizetésükön túl ugyanis minden egyes igazgató - akár csak a vezérigazgató és helyettesei - jogosult 240 ezer forint cafeteria juttatásra, valamint fizetésük 20 százalékos jutalmára.

Összesen - nagyságrendben - 1 milliárd forint minden egyes hónapban a Magyar Posta bérköltsége, amit a vezető beosztású dolgozóknak kell kifizetnie. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!