<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Immáron 91. napja tart az orosz-ukrán háború, itt vannak a szerdai nap főbb eseményei.

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz hadsereg mindent el akar pusztítani a Donyec-medencében. A Luhanszki területen az oroszok minden irányból egyszerre nyomulnak előre - közölte Szerhij Gajdaj luhanszki kormányzó. 
  • Az orosz csapatok előrenyomulnak Kelet-Ukrajnában, és kulcsfontosságú városokat támadnak, különösen Szijjerodonyeck iparvárost.

Orosz támadásokban megrongálódott lakóépület Harkiv külvárosában. Fotó: MTI/EPA/Szergej KozlovOrosz támadásokban megrongálódott lakóépület Harkiv külvárosában. Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov

  • Zelenszkij bírálta Magyarországot, mert nem hajlandó támogatni az Oroszországgal szembeni olajembargót. "Valami nincs rendben Magyarországgal" – jelentette ki az ukrán elnök Davosban. Szijjártó Péter válasza gyorsan megérkezett Zelenszkij szavaira. Hogy mit mondott pontosan a külügyminiszter, arról laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán olvashat, itt. 
  • Litvánia bejelentette: 15,5 millió euró értékben küld páncélozott járműveket Ukrajnának.
  • Az orosz pénzügyminisztérium közölte: Oroszország továbbra is teljesíti külső államadóssági kötelezettségeit annak ellenére, hogy az amerikai pénzügyminisztérium elutasította adósságszolgálati engedélyének meghosszabbítását, a kifizetések rubelben történnek majd. Erről további részletek:

  • Az orosz törvényhozók megszavaztak egy új törvényt, amely eltörölné a szerződéses katonák korhatárát. Szakértők szerint Oroszországnak komoly csapat- és eszközveszteségekkel kell szembenéznie Ukrajnában.
  • Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy Moszkva kész humanitárius folyosót biztosítani az Ukrajnából élelmiszereket szállító hajóknak, cserébe bizonyos szankciók feloldásáért. Ukrajna fekete-tengeri kikötői az orosz megszállás óta le vannak zárva, és több mint 20 millió tonna gabona rekedt az ország silóiban.
  • Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova szerint az Ukrajnára vonatkozó olasz béketerv csupán egy "fantázia". Zakharova azt mondta: "Nem lehet egyik kézzel fegyvereket szállítani Ukrajnának, a másikkal pedig a háborút békés úton rendező tervekkel előállni".
  • Svédország nyilvánvalóan nem finanszíroz vagy fegyverez terrorista szervezeteket - mondta a Magdalena Andersson miniszterelnök, válaszul azokra a török kijelentésekre, amelyek szerint Svédország a terrorista csoportok melegágya. Tette azután, hogy a finn és a svéd delegáció ma megkezdte tárgyalásait Ankarával, amelyek Andersson szerint alkalmat adnak arra, hogy tisztázzák a félreértéseket.

(Guardian, MTI)

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.