TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Müller Cecília abban bízik, hogy zökkenőmentes lesz október 1-től az iskolai hőmérőzés.

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes elárulta, hogy a kormány ma is ülésezik, a döntésekről pedig holnap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter fog tájékoztatást nyújtani. Beszámolt arról is, hogy Szlovénia esetében nincs már szükség negatív tesztre, ha az országba belépőnek mindkét ország határán van földtulajdona. Az ingázóknak és a tranzitálóknak sem kell negatív teszt.

A védelmi intézkedések ügyében 36 esetben intézkedett a rendőrség, 15 esetben kellett intézkedni tömegközlekedésen, ahol nem megfelelően viselték a maszkot. Például az Örs vezér téren két ember ellen volt rendőri intézkedés a maszkhasználat megszegése miatt. Kiss Róbert azt is elmondta, hogy folyamatosan ellenőrzik a hatósági házi karanténokat, az elmúlt 24 órában 12 ezernél is több ellenőrzést hajtottak végre.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a reggeli korona-statisztikát ismertette. Aki még nem értesült róla:

  • 884 új fertőzöttet azonosítottak az országban mára virradóra
  • ebből most 19 806 fő aktív fertőzött
  • 773-an középsúlyosan vagy súlyosan betegek, őket kórházban kezelik
  • 54-et közülük lélegeztetőgépen tartanak
  • az elmúlt 24 órában 8-an haltak meg a betegséggel összefüggésben
  • az elhunytak 54-78 év közöttiek és alapbetegségük volt

Müller Cecília szerint nem kedvező, hogy növekszik a kórházban ápoltak száma. Az országos tisztifőorvos szerint el kell kerülni, hogy további korlátozó intézkedések legyenek. Majd arra emlékeztetett, hogy október 1-től 37,8 fok felett egyetlen diákot sem engednek be az iskolába. Az első mérés után 15 percet várakoztatják a gyereket és csak akkor küldik haza, ha a második mérés is hőemelkedést mutat.

Müller Cecília azt hangsúlyozta, hogy ma kiszállítják az összes iskolába a szükséges hőmérőket és abban bízik, hogy zökkenőmentes lesz a hőmérőzés.

Müller a mai intelmében az idősekről beszélt: nekik azt javasolta, hogy célirányosan menjenek vásárolni, gyakran szellőztessenek, tartsanak otthon háztartási kesztyűt és gyakran fertőtlenítsenek. Újságírói kérdésre elmondta: edzőteremben nem kell maszkot viselni, mert maszkban nem lehet sportolni, de inkább a szabadban való sportolást javasolja. 

Egy másik kérdésre elmondta: ha valaki egyszerre kapja el az influenzát és a koronavírust, akkor nagyon nehéz megmondani pontosan, hogyan reagál rá a szervezet. Az influenza ellen lesz térítésmentes védőoltás. Szerinte ha a kettő vírus egyszerre támad, akkor sokkal több probléma lehet, mintha csak egy kórokozó támadna.

Az is kiderült egy válaszból, hogy egy tünetmentes gyerek 10 nap után nyugodtan visszamehet a közösségbe. Ugyanakkor az operatív törzs nem akar beleszólni az emberek magánéletébe, így a hatályos szabályok betartásával lehet moziba, színházba vagy családi eseményekre menni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.