1p

Kormánya újabb fél évvel kitolná a háborús vészhelyzetet.

Várhatóan újabb 180 nappal meghosszabbítja majd a kormány a háborús veszélyhelyzetet – írja a hvg.hu. A meghosszabbításról szóló javaslat már fenn van a kormány weboldalán, a parlament várhatóan jövő héten szavaz az ügyről.

Az érvényben lévő veszélyhelyzet május 23-án jár le, ha megszavazza a törvényhozás, az intézkedés legalább november 19-ig érvényben lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök 2022. május 24-én hirdetett háborús veszélyhelyzetet Magyarországon, tekintettel Oroszország Ukrajna elleni inváziójára és annak következményeire. A különleges jogrend egyebek mellett felhatalmazást ad a kormánynak arra, hogy a törvényhozást megkerülve, rendeleteken keresztül hozzon meg bizonyos intézkedéseket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!