1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hétfő reggeli nyitáskor a pénteki záróárnál 3 százalékkal többet kellett fizetni a földgázért a rotterdami tőzsdén.

A péntek esti 23,7 eurós megawattóránkénti ár után hétfő reggel ismét 24 eurónál többet kértek az TTF földgáz egységéért a rotterdami árutőzsdén júliusi határidőre – derül ki az Investing adataiból. Nem sokkal negyed 10 után 24,4 euró volt az energiahordozó ára a parketten, ami több mint 3 százalékos drágulást jelent.

Persze nem kell azonnal felvágni az ereinket, ez az ár ugyanis még mindig alig harmada az egy évvel ezelőtti, 80 eurós összegnek, és szinte összehasonlíthatatlanul alacsonyabb, mint a tavaly augusztus végi csaknem 340 eurós csúcsérték. A mostanihoz hasonló, 24 euró körüli árat utoljára 2021. május elején kértek a gázért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!