<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nem tud letenni a szén használatáról a német autóipari óriás egyelőre.

A Volkswagen vezérigazgatója a CNBC-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a vállalat nyitva tartja a lehetőségeit a wolfsburgi gyár energiaellátását illetően, és elismerte, hogy az Oroszország és Európa között fennálló feszültségek miatt továbbra is szükség lesz szénre.

Herbert Diess-t arról kérdezték, mennyire aggódik amiatt, hogy az oroszországi gázszállítások leállnak, és ez mit jelentene a cég működésére nézve. Mint mondta,

ez valóban fenyegetést jelent, mert nagyon nehéz megjósolni, hogy mi fog történni.

A Volkswagen a konfliktus eszkalálódása előtt arra készült, hogy a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében a széntüzelésű kazánokat gáz- és gőzturbinás egységekre cseréli, de a globális események úgy tűnik, hogy újragondolásra késztették a vállalatot.

Minden elő van készítve, de most egy kicsit hezitálunk, és megnézzük, hogyan alakul a helyzet - mondta Diess. Tudunk alkalmazkodni, meg tudjuk hosszabbítani a széntüzelésű erőműveink élettartamát, amennyiben szükséges. De amint az ellátás biztosított lesz, szeretnénk a tervek szerint gázra váltani – tette hozzá.

(CNBC)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.