<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Bár egyre jobban berobban a negyedik hullám idehaza, és mielőbbi intézkedéseket sürgetnek a szakemberek, a kormány csak a hónap végére hirdetett meg egy oltási akcióhetet.

"A kormány oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon" - adta hírül csütörtökön a koronavirus.gov.hu.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. Ezek az oltópontok reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva.

Egy hétig regisztráció nélkül is lehet oltani - de nem mindenkinek (Fotó: MTI)Egy hétig regisztráció nélkül is lehet oltani - de nem mindenkinek (Fotó: MTI)

Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el és oltásuk érkezési sorrendben történik.   Azok, akik második vagy harmadik oltásukat vennék fel, továbbra is az időpontfoglalót javasolják.

Az oltópontokon ötféle vakcina áll majd rendelkezésre:

  • Pfizer,
  • Moderna,
  • AstraZeneca,
  • Janssen
  • és Sinopharm.

Mfor-vélemény
Az oltási akció megfelelő kezdeményezés arra, hogy az oltási folyamatot egyszerűsítsék és esetleg növeljék az átoltottságot, viszont - mondhatni - szokás szerint a kormány kicsit megkésett ezzel az intézkedéssel. Az egyre súlyosabbá váló negyedik hullám miatt már hetek óta egyre több szakember figyelmeztet korlátozó intézkedések elrendelésére. Sőt, egyes vélemények szerint már most a 24. órán túl vagyunk, hiszen, akik csak most fogják felvenni az oltást, azoknál a teljes védettség kialakulása több hétben mérhető. Ehhez képest az oltási akcióhét majd a 24. óra után két héttel fog elkezdődni a kormány döntése értelmében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.