2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Bár egyre jobban berobban a negyedik hullám idehaza, és mielőbbi intézkedéseket sürgetnek a szakemberek, a kormány csak a hónap végére hirdetett meg egy oltási akcióhetet.

"A kormány oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon" - adta hírül csütörtökön a koronavirus.gov.hu.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. Ezek az oltópontok reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva.

Egy hétig regisztráció nélkül is lehet oltani - de nem mindenkinek (Fotó: MTI)
Egy hétig regisztráció nélkül is lehet oltani - de nem mindenkinek (Fotó: MTI)

Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el és oltásuk érkezési sorrendben történik.   Azok, akik második vagy harmadik oltásukat vennék fel, továbbra is az időpontfoglalót javasolják.

Az oltópontokon ötféle vakcina áll majd rendelkezésre:

  • Pfizer,
  • Moderna,
  • AstraZeneca,
  • Janssen
  • és Sinopharm.

Mfor-vélemény
Az oltási akció megfelelő kezdeményezés arra, hogy az oltási folyamatot egyszerűsítsék és esetleg növeljék az átoltottságot, viszont - mondhatni - szokás szerint a kormány kicsit megkésett ezzel az intézkedéssel. Az egyre súlyosabbá váló negyedik hullám miatt már hetek óta egyre több szakember figyelmeztet korlátozó intézkedések elrendelésére. Sőt, egyes vélemények szerint már most a 24. órán túl vagyunk, hiszen, akik csak most fogják felvenni az oltást, azoknál a teljes védettség kialakulása több hétben mérhető. Ehhez képest az oltási akcióhét majd a 24. óra után két héttel fog elkezdődni a kormány döntése értelmében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!