2019. október 13. 21:31
mfor.hu

A fővárosban Karácsony Gergely nyert. A fővárosi közgyűlésben az ellenzéki összefogás 18, a Fidesz 13 mandátumot szerezhet, mellett két független kerülhet be a képviselőtestületbe.

Cikkünk folyamatosan frissül

Az egész országot izgalomban tartja az önkormányzati választás, de van két körzet, amelynek nem csak helyi, hanem országos politikai jelentősége van: Budapest és Győr. A főváros, mint gazdasági, infrastrukturális központ, megkerülhetetlen tényező a kormány számára, Győr pedig Borkai Zsolt szexbotránya miatt izgalmas, mert az ott történtek kihatnak az országos politikára. Ez a helyzet jelenleg:

Budapest

81,59 százalékos feldolgozottság mellett az ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely 6 százalékponttal vezetett Tarlós Istvánnal szemben. Karácsony 50,62 százalékon állt, míg a leköszönő főpolgármester, Tarlós István 44,29 százalékkal a második helyen állt.

 

 

 

Ami a fővárosi kerületeket illeti, zömében közel 80 százalékos feldolgozottságnál:

Az I. kerületben óriási a harc, most éppen a regnáló polgármester Dr. Nagy Gábor Tamás vezet minimális különbséggel az ellenzéki Váradiné Naszályi Márta előtt.

A II. kerületben megfordult az első adatokhoz képest az állás, már az ellenzéki Örsi Gergely vezet a fideszes polgármester Dr. Láng Zsolttal szemben.

A III. kerületben is fej-fej mellett van a két jelölt, az ellenzéki Dr. Kiss László 44 ezer szavazat megszámolása után közel 300 vokssal vezet.

A IV. kerület eldőlt, az eddigi polgármester, Wintermantel Zsolt alulmaradt Déri Tiborral szemben, így Újpesten ellenzéki polgármester lesz.

Az V. kerületben a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péternek áll a zászló.

A VI. kerületben az ellenzéki Soproni Tamás áll biztos befutásra.

Hasonló a helyzet a VII. kerülettel, ahol Vattamány Zsoltnak kell majd távozni a polgármesteri székből, a kerület új vezetője a DK-s Niedermüller Péter lesz.

A VIII. kerületben az ellenzéki Pikó András nagyon szoros küzdelemben, közel 300 szavazattal vezet a fideszes Dr. Sára Botond előtt.

A IX. kerületet is elvesztette a Fidesz, Baranyi Krisztina simán veri Dr. Bácskai Jánost.

A X. kerületet meg tudta tartani a kormánypárt, D. Kovács Róbert Antal nyeri a szavazást.

A XI. kerületben viszont az ellenzéki jelölt, Dr. László Imre olyan mértékben vezet, amit nem fog tudni behozni Dr. Hoffmann Tamás.

XII. kerületben viszont nagyon úgy tűnik, hogy Pokorni Zoltán marad a kerület élén.

A XIII. kerületben az eddigi polgármester, Tóth József toronymagasan vezet.

A XIV. kerületben az ellenzéki Horváth Csaba magabiztosan vezet, több mint 14 százalékponttal áll jobban, mint a fideszes Rozgonyi Zoltán.

A XV. kerületben az ellenzéki jelölt, Németh Angéla is viszonylag biztosan (55-39 százalék) vezet a fideszes Pintér Gábor előtt.

A XVI. kerületben a fideszes Kovács Péter áll sokkal jobban, mint az ellenzéki Nemes Gábor.

A XVII. kerületben a fideszes Horváth Tamás nyert.

A XVIII. kerületben Szaniszló Sándor több százalékponttal áll jobban, mint a fideszes Ughy Attila Gábor.

A XIX. kerületben a független Gajda Péter nyert.

A XX. kerületben a független Szabados Ákos áll néhány százalékponttal jobban, mint az ellenzéki jelölt, Balog Róbert.

A XXI. kerületben a fideszes Borbély Lénárd  nyert.

A XXII. kerületben Karsay Ferenc (Fidesz) nyert .

A XXIII. kerületben a független Bese Ferenc közel tíz százalékpontos előnyben áll az ellenzéki Bereczki Miklóssal szemben.

Győr

Borkai Zsolt nyert a DK-MOMENTUM-MSZP-JOBBIK-LMP színeiben indult Glázer Tímea  előtt.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!