<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában arról a 180 fokos fordulatról is beszámolt, miszerint a középiskolákat május 10-ig biztos nem nyitják ki. Arról kérdeztük Totyik Tamást, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökét, mit szólnak a hírhez.

„Mindenképpen örömteli fordulatnak értékeljük a bejelentést, pozitív elmozdulás a kormány eddigi merev álláspontjához képest. Bár az általános iskolákról, óvodákról, szakképzésről nem esett szó, tehát ez még félsiker, de bízunk abban, hogy itt is lesz még fordulat” – mondta el lapunknak az alelnök, hozzátéve: azt remélik, a kormány átérezte, hogy minden gyermekért felelős.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint további pozitív bejelentésben bíznak. Fotó: youtubeTotyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint további pozitív bejelentésben bíznak. Fotó: youtube

Épp ezért a részsiker mellett óvatosságra is intenek, hiszen nincs még végleges szabályozás az érettségiről sem, ahogy a szakmai vizsgákról sem.

Mivel az általános iskolákról nem esett szó a miniszterelnök reggeli rádióinterjújában, a PSZ úgy látja, hogy a kormány hagyott egy kiskaput az április 19-i iskolanyitásokról szóló rendeletben, aminek köszönhetően az oktatás visszaállításáról a minisztérium dönt, tehát elképzelhető, hogy még a kisebb gyerekeket illetően is pozitív megoldás születhet.

Arra a kérdésre, hogy mi lehetett az a döntő pont, ami a középiskolák későbbi nyitására sarkallta a kormányt, Totyik Tamás úgy véli, hogy

„a szülők, a gyerekek, a szakszervezetek, a virológusok, orvosok és járványügyi szakemberek közös fellépése vezethetett eredményre, ami mindenkinek sikert jelenthet.”

Az alelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy társszervezetükhöz, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez (PDSZ) hasonlóan nem a munkát, hanem a jelenléti oktatás megtagadását helyezték kilátásba április 19-étől, ami nem azonos a munka megtagadásával. A Munka Törvénykönyve egyébként is lehetőséget biztosít arra, hogy ha a munkavégzés másokra nézve veszélyes, akkor ezt megtehetik.

„Elhisszük, hogy a versenyszférának szüksége van a munkaerőre, de egyfelől felügyeletet most is biztosítanak a gyerekeknek az iskolákban, másfelől a brit mutáns a gyerekekre is egyre veszélyesebb” – jelentette ki Totyik Tamás, aki rámutatott arra is, hogy mivel a magyar állam az Európai Uniótól kapott bértámogatást, abból a kisgyermekükkel otthon maradó szülőkre is lehetne áldozni, ahogy sok ország megtette már ezt.

„Ez valóban családbarát lépés lenne” – tette hozzá az alelnök,

aki szerint a Robert Koch Intézet kiszámolta, hogy Magyarország mikor nyithatná újra az iskolákat. Ez pedig a magyar lakosságra vetítve napi 1400 fő új fertőzöttet jelent, ami a mai számokat látva, még valóban messzinek tűnik.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.