2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Taktikai nukleáris fegyvereket helyeznek át Fehéroroszország területére.

  • Oroszország megállapodást kötött a szomszédos Fehéroroszországgal, hogy taktikai nukleáris fegyvereket helyezzen el területén – idézte a Tass hírügynökség Vlagyimir Putyin elnököt szombaton. Egy ilyen lépés nem sértené az atomsorompó-egyezményeket – mondta Putyin, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok atomfegyvereket állomásozott európai szövetségesei területén. Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök régóta felveti a taktikai nukleáris fegyverek Lengyelországgal határos Fehéroroszországban való elhelyezésének kérdését – mondta Putyin.

  • Oroszország szombaton lőtt egy humanitárius segélyszállítmányozó pontot Herszon városában, két civil megsebesült az ukrán hadsereg szerint. Olekszandr Prokudin, a Herszon regionális katonai adminisztráció vezetője azt mondta: „Az orosz megszállók továbbra is ágyúzzák azokat a helyeket, ahol civileket segélyeznek. Az orosz tüzérség mai célpontja egy humanitárius segélyszállítmányozó pont Herszonban. "Két ember megsérült az ellenséges lövöldözésben, egy 41 éves nő és egy 25 éves férfi" - tette hozzá Prokudin.

  • Az ukrán hadsereg legfelsőbb parancsnoka kijelentette, hogy erői visszaszorulnak az orosz csapatok ellen a Bahmut városáért vívott hosszú és felőrlő csatában. A brit katonai hírszerzés azt is közölte, hogy Oroszország védekező stratégiára tér át Kelet-Ukrajnában – írja az Associated Press. „A Bahmut-irány a legnehezebb. A védelmi erők titáni erőfeszítéseinek köszönhetően a helyzet stabilizálódik” – mondta Valerij Zaluzsnyi tábornok a Telegramon, összefoglalva a Sir Tony Radakin adminiszterrel, Nagy-Britannia védelmi vezérkari főnökével folytatott telefonhívást. A Bahmutért folyó hét hónapig tartó csata, ahol az orosz erők három oldalról bezárkóztak, a háború leghosszabb összecsapása, amelyben Oroszország a Wagner zsoldos csoport reguláris katonáit és harcosait veti be.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!