<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az oroszok észak-keleten végeznek hadmozdulatokat, hogy elvonjanak ukrán erőket a déli frontokról.

Az ukránok megerősítették, hogy minden oroszra lőnek, aki lőni próbálja a zaporizsjai atomerőművet vagy onnan indít támadást ukrán célpontok ellen és pajzsként akarja felhasználni a létesítményt, jelentette a Reuters.

Ukrán katona rakétamaradványokkal a kezében a harkivi Nemzeti Műszaki Egyetem orosz légicsapásban megsemmisült tornatermében. MTI/APUkrán katona rakétamaradványokkal a kezében a harkivi Nemzeti Műszaki Egyetem orosz légicsapásban megsemmisült tornatermében. MTI/AP

  • Melitopol környékén továbbra is heves harcok dúlnak - írta Telegram üzenetében a város elüldözött polgármestere, Ivan Fjodorov. Az oroszok március óta tartják megszállás alatt a fontos várost. 
  • Mikolajevet, Nikopolt és Szumi megye nyolc faluját is raktétatűz alá vették az oroszok - jelentette az UNN ukrán hírszolgálati iroda. Ugyanacsak ez közölte, hogy az oroszok a Herszon felé vezető összes útvonalon támadást indítottak és úgymond "fel akarják szabadítani" azt a vidéket, még a tervezett "népszavazás" előtt.
  • Az amerikai hadtörténeti intézet (ISW) elemzése szerint az oroszok a donyecki körzetben azért akarnak jelentősebben előretörni, hogy elvonják az ukránok figyelmét a déli frontokról. Ott az oroszok már régen szeretnék egyesíteni az elfoglalt területeket, de az ukránok jelentős hadisikereket értek el, ami előfeltétele egy esetleges nagy ukrán ellentámadásnak.
  • Az amerikai külügyminisztérium szerint a kelet-ukrajnai törvénytelen (oroszbarát) hatóságok továbbra is a nemzetközi emberi jogokkal nem összeegyeztethető módon tartanak fogva külföldi állampolgárokat. Antony Blinken külügyminiszter szerint felháborító, ahogy a hadifoglyokkal bánnak az oroszok.
  • Ukrán katonai jelentések szerint az ukránoknak sikerült lelőni egy orosz harci repülőgépet és négy drónt. 
  • A harkivi körzet kormányzója, Oleh Dynehubov szerint két orosz rakéta megint eltalálta a várost, de nem voltak áldozatok. Egy műszaki középiskolát és egy lakóövezetet ért találat. 
  • Mihailo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó megerősítette azt az utóbbi időben többször is hangoztatott ukrán álláspontot, miszerint a háborúnak csak akkor lesz vége, ha a Krím visszatér ukrán fennhatóság alá és megbüntetik az Ukrajna invázióját elrendelő orosz vezetőket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.