2p

A Direkt36-nak ugyan nem válaszolt a kormány, de az MTI-nek igen. Azt írják, azért jelentet meg online hirdetéseket más országokban, mert minden eszközzel szeretné felhívni a figyelmet a déli határainknál kialakult migrációs helyzetre, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtökön.

A Direkt36-nak az MTI-n keresztül válaszolt a kormány. A lap azt feszegette, hogy miért az adófizetők pénzén tett közzé külföldön online hirdetéseket a migrációval kapcsolatban.  Az MTI-nek elküldött közleményében a kormányzati szerv azt írta:

"a határainkat ostromló migránsok nem szerencsétlen sorsú emberek, hanem terroristák" és "erőszakkal rontottak a határőreinkre."

Továbbá: "Ezt Európában mindenkinek tudnia kell. A kormány azért jelentet meg online hirdetéseket más országokban, mert minden eszközzel szeretné felhívni a figyelmet a déli határainknál kialakult helyzetre." 

A kormány szerint Európában mindenkinek tudnia kell a migránsok mibenlétéről. Fotó: MTI
A kormány szerint Európában mindenkinek tudnia kell a migránsok mibenlétéről. Fotó: MTI

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ arra is felhívta a figyelmet, hogy csak tavaly 173 ezer bevándorló próbált bejutni Magyarországra, a migránsok egyre több alkalommal rendelkeznek fegyverrel, és egyre többször támadnak a határt védő rendőrökre. Az említett videók erről szóló felvételeket is bemutatnak - tették hozzá.

 A közlemény szerint a (Direkt36 által fellelt) videókkal a brüsszeli döntéshozók figyelmét is fel akarják hívni arra, hogy miközben Magyarország kettőzött erővel védi a határt, semmiféle pénzügyi támogatást nem kapott az uniós határokat is védő kerítésre.

A véglegesítés alatt lévő uniós migrációs csomag csak súlyosbítja a helyzetet, életbe léptetné a migránsok kötelező elosztását, és felülírná a Magyarországon érvényben lévő szigorú menekültügyi eljárásokat - írták.

A közlemény szerint a kormány ezután is minden eszközzel fel fogja hívni a figyelmet arra, hogy mielőbbi változásra van szükség az uniós migrációs politikában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!