TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszerveztének elnöke július 15-tel lemondott posztjáról. Június végén még lapunknak nyilatkozva azt mondta, hogy a diákok harmada még hátrányosabb helyzetbe került a digitális oktatás során, a járványt megelőzően. 

Szűcs Tamás pedagógus, aki két éven át vezette a Pedagógusok Demokratikus Szakszerveztét (PDSZ), most nyílt levelében tudatta a közvéleménnyel, hogy lemond. Posztjáról július 15-én távozik.

Lemondott Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Fotó: szakszervezetek.hu Lemondott Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Fotó: szakszervezetek.hu

Levelében arról ír, nagy sikernek könyveli el, hogy az elmúlt fél évben több pedagógus lépett be a PDSZ-be, mint az elmúlt időszak legsikeresebb éveiben, s a szervezet stabil növekedési pályára állt.

„De a munka, az elvégzésével járó terhelés ugyanis hatalmas. Hihetetlen áldozatokat kíván fizikailag és szellemileg is az, hogy a napi kihívásoknak meg tudjunk felelni. S rengeteget dolgoztunk azon, hogy a társadalom közönyén, fásultságán át tudjunk törni. Rengeteget, de valószínűleg nem eleget” – írja.

Majd hozzáteszi: árulkodó adat, hogy az elmúlt fél évben legalább háromszor annyi emberen segített jogi szolgálatuk, mint amennyien beléptek a szervezetbe.

„Márpedig ingyen ebéd nincs: a rengeteg munka felőrli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek. Ha csak aratni jössz, de vetni nem, egy idő után nem lesz mit enned”.

Hangsúlyozza: „A közös felelősségvállalásban van még hova fejlődnünk, engem is rettenetesen leterhelt – de nem csak engem, említett kollégáimat is. Márpedig egy olyan helyzetben, ahol az egyébként is munkavállaló- és szakszervezet-ellenes hatalom szakmai vitákban is a félretájékoztatás, a porhintés eszközeihez nyúl, ahol a hatalom közpénzből épített mozgástere összehasonlíthatlanul nagyobb, mint az érdekképviseleteké, ahol a hatalom nem habozik a legdurvább és legetikátlanabb eszközökhöz sem nyúlni az egyes intézkedéseivel kritikus szakértői közösség ellen, ott a közös felelősségvállalás alapvető érdek. Ez az, amit máig nem sikerült tudatosítanunk.”

Szűcs Tamás a PDSZ Országos Választmányának tagja marad, az átmeneti időszakban az elnöki tisztséget Komjáthy Anna látja majd el.  

Két héttel ezelőtt készítettünk interjút Szűcs Tamással. Akkor arról faggattuk, hogy vajon a koronavírus-járvány második hullámára mennyire vannak felkészülve a pedagógusok. Beszélt arról a PDSZ-felmérésről is, amiből az derült ki, hogy egyes tanárok a saját fizetésükből költöttek a távoktatás miatt szükséges eszközeikre, vagy hogy négy kivételével ezer emberből érezte úgy: semmilyen segítséget nem kapott a digitális tanrend megvalósításában.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.