2p

A külgazdasági és külügyminiszter megint rekordot fog dönteni.

A 24.hu cikkében úgy fogalmaz, hogyha az év utolsó negyedévében is tartja majd az utazási tempót, akkor Szijjártó Péter megdönti korábbi rekordját – amelyet egyébként évek óta újra és újra megdönt.

A cikk szerint a miniszter idén az 500 ezer kilométeres határt is áttörheti a tavalyi 440 ezres teljesítmény után. Ennek megfelelően 2023-ban már szeptember közepére abszolválta a Föld és a Hold közötti átlagtávolságnak megfelelő 384 400 kilométert, amíg 2022-ben erre a teljesítményre tíz hónapra volt szüksége.

Folyton úton. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Folyton úton. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A Flightradar24 kifejezetten Szijjártó Péter útjaira szabott szűrése szerint a külügyminiszter az idén eddig több mint 160-szor szállt fel valamelyik állami gép fedélzetére, és több mint 550 órát, azaz 23 napot töltött a levegőben.

A portál hangsúlyozza, a távolsági rekordhoz hozzájárult, hogy a miniszter számos dél-amerikai és távol-keleti országba is ellátogatott. Már az év első hónapjában körúton járt Közép- és Dél-Amerikában, míg a világ másik végén, több közép-ázsiai látogatás mellett járt Kínában, Hongkongban és Japánban is.

A miniszter a Honvédelmi Minisztérium gépeit használja az utazásokhoz, a legtöbbször a business jet kategóriába tartozó Dassault Falconnal repült, de gyakran igénybe vette a 140 személy befogadására is alkalmas Airbus A319-eseket is. A 2022-es utak összesítéskor a repülések költségeit minimum 1,5–1,8 milliárd forintra becsülték a 24.hu által megkérdezett szakértők.

(24.hu)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!