2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A jövő hétre üzemanyagár-emelkedéssel kell számolni, később azonban akár olcsóbb is lehet a tankolás, ha az OPEC-tagok tényleg ki akarnak tolni az amerikai palaolaj-termelőkkel.

A következő hét nemcsak az olaj árának emelkedése miatt, hanem a forint dollárral szembeni gyengülésének köszönhetően is üzemanyagár-emelkedést hozhat a holtankoljak.hu vasárnapi rövid előrejelzése szerint. 

A dollárt 363 forint felett jegyezték a hét végén, míg a hét elején még 359 forint volt. Február utolsó hetében az olaj árában 3,5 százalékos emelkedést tapasztalhattunk, a Brent ára 83 dollár fölé kúszott a hét eleji 80 dollárról. Ennek hátterében a holtankoljak.hu szerint nincs komolyabb gond, vagy olyan esemény, amit okként hozhatnánk fel - a piac folyamatosan ingadozik, ennyi történt most is. 

Az olajpiac egy újabb OPEC döntésre vár a termelésnöveléssel kapcsolatban, amire jó esélyek vannak. Ez rövid távon üzemanyagár-csökkenést eredményezne itthon is. Egyes elemzői vélemények szerint nem indokolt a termelés növelése, hiszen a kínai kereslet stagnál, kiugró igények nem mutatkoznak. Viszont az OPEC az alacsonyabb olajárakkal nem adna teret az amerikai palaolaj-kitermelőknek, akik 80 dolláros olajár fölött tudnak csak nyereségesen működni. 

Az Mfor szombaton közzétett Üzemanyagár-figyelője egyébként hasonló következtetésre jutott az üzemanyagárak várható alakulását tekintve:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!