2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Nem kell kapkodni - az év végéig meghosszabbítják a kötelező akciókat.

A kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja a kormány - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 műsorában.

A kormányszóvivő jórészt a kormány intézkedéseinek tudta be, hónapról hónapra folyamatosan csökkent az infláció - ahogy azt is, hogy az élelmiszerinflációt a decemberi tetőponthoz képest már több mint a felével sikerült csökkenteni.

Ezért döntött úgy a kormány, hogy a kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja - mondta Szentkirályi Alexandra. Hozzáfűzte, működik az online árfigyelő, és a hatóságok is ellenőrzik a boltokat, hogy betartják-e ezeket az akciókat.

Aggodalomra semmi ok, nem maradunk kék plakátok nélkül!
Aggodalomra semmi ok, nem maradunk kék plakátok nélkül!

A Privátbankár.hu Árkosár-felmérése szerint egyébként a hipermarketekben szeptemberben egyszámjegyűre lassult az éves élelmiszerár-emelkedés - bár ennek hátterében sokkal inkább a bázishatás (a tavalyi óriási tempójú áremelkedésre rakódik rá a mostani) valamint a zuhanó kereslet (amely a szintén zuhanó reáljövedelmek egyenes következménye) áll, mint a kormányzati árösszehasonlító honlap vagy a kötelező akciók rendszere. Részletek >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!