<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Visszatekintésünk az elmúlt órák legfontosabb eseményeire az orosz-ukrán háborúból.

  • Az ukrán erők műveleti csoportja közölte, hogy csapatai vasárnap 17 támadást vertek vissza, és 11 orosz eszközt semmisítettek meg. A leghevesebb harcokról a keleti, oroszok által tartott Izium város környékén számoltak be.
  • Ukrajna azt is kijelentette, hogy Oroszország 23 falut és várost lőtt Luhanszk és Donyeck térségében. Oroszország tagadja, hogy a falvakat vette célba.
  • Volodimr Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztetett, hogy a katonai helyzet „nagyon nehéz” az ukrajnai délkeleti Donbász régióban, mivel elemzők szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök Dél- és Kelet-Ukrajnának a következő hónapokban történő annektálását tűzte ki célul.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megemlékezésen vesz részt Kijevben a nemzeti egység napján. Fotó: MTI/AP Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megemlékezésen vesz részt Kijevben a nemzeti egység napján. Fotó: MTI/AP

  • Zelenszkij arra is figyelmeztetett, hogy az országában zajló háború globális élelmiszerhiányt fenyeget, és nemzetközi beavatkozást sürgetett a globális éhínség megelőzése érdekében. Az invázió előtt Ukrajna szállította a bolygó búzájának 12 százalékát, kukoricájának 15 százalékát és napraforgóolajának felét.
  • Az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy „nagy pontosságú” rakétacsapásokat mért négy tüzérségi lőszerraktárra a kelet-ukrajnai Donyeck térségében. A minisztérium közlése szerint a légicsapások két rakétaindító rendszert és radart, valamint 15 ukrán drónt semmisítettek meg Donyeck és Luganszk környékén.
  • Az első ukrán zászlóalj vasárnap érte el az orosz határt Harkiv térségében.

(The Guardian)

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.