Miután a cég tárgyalásokat folytatott a brit élelmiszer minőségért felelős szervekkel (Food Standards Agency), elmondta, csak olyan csokoládékat hoznak ezentúl forgalomba, melyeknek negatív lesz a szalmonella teszteredménye.
A brit kormány szakértői szerint a vállalat korábbi tesztjei elavultak voltak. Az FSA csütörtöki közleménye szerint mostantól jobban fogják ellenőrizni a termékek minőségét és az esetleges szennyeződéseket - írja a BBC News.
A szivárgó szennyvíz okozta a fertőzést
A Cadbury 250 tonna csokoládét hívott vissza júniusban a kereskedelmi forgalomból szalmonellafertőzés gyanúja miatt. A szigetországban 53 ételmérgezést diagnosztizáltak. A Cadbury egy szivárgó szennyvízvezetéket okol a fertőzésért, melynek tartalma belekerülhetett a csokoládé keverékbe a malbrooki üzemben. A hibát már januárban észlelte a vállalat, azonban a veszélyes fertőzés bejelentésével 5 hónapot várt - írta korábban az mfor.hu.
Kapcsolódó anyagok:
250 tonna szalmonellás csokit hív vissza a Cadbury
A növekvő olajár a Cadbury-Schweppes-t is sújtja
A Coca és a Cadbury az elhízás ellen
A Cadbury Schweppes megválik folyékony európai márkáitól