2p

A Cadbury javít azon brit üzemének minőségellenőrző tesztrendszerén, melyet a júniusban kirobbant szalmonella botránnyal hoztak kapcsolatba. Az édességgyártó elismerte, hogy a korábbi biztonsági intézkedések messze szinten aluliak voltak a vállalatnál.

Miután a cég tárgyalásokat folytatott a brit élelmiszer minőségért felelős szervekkel (Food Standards Agency), elmondta, csak olyan csokoládékat hoznak ezentúl forgalomba, melyeknek negatív lesz a szalmonella teszteredménye.

A brit kormány szakértői szerint a vállalat korábbi tesztjei elavultak voltak. Az FSA csütörtöki közleménye szerint mostantól jobban fogják ellenőrizni a termékek minőségét és az esetleges szennyeződéseket - írja a BBC News.

A szivárgó szennyvíz okozta a fertőzést

A Cadbury 250 tonna csokoládét hívott vissza júniusban a kereskedelmi forgalomból szalmonellafertőzés gyanúja miatt. A szigetországban 53 ételmérgezést diagnosztizáltak. A Cadbury egy szivárgó szennyvízvezetéket okol a fertőzésért, melynek tartalma belekerülhetett a csokoládé keverékbe a malbrooki üzemben. A hibát már januárban észlelte a vállalat, azonban a veszélyes fertőzés bejelentésével 5 hónapot várt - írta korábban az mfor.hu.

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
250 tonna szalmonellás csokit hív vissza a Cadbury
A növekvő olajár a Cadbury-Schweppes-t is sújtja
A Coca és a Cadbury az elhízás ellen
A Cadbury Schweppes megválik folyékony európai márkáitól

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!