A mostani eset előzménye az, hogy az Egyesült Államok új szabályozást vezetett be a csomagolt ételekre, aminek értelmében azokon fel kell tüntetni az allergén anyagok arányát a cimkéken. Ennek kapcsán derült ki múlt héten, hogy 33 százalékkal magasabb a hasábburgonya zsírtartalma a korábban állítottakkal, ami nagyobb eséllyel vezethet szívbetegségek kialakulásához.
Most pedig az került nyilvánosságra, hogy a korábban állítottakkal ellentétben az egyik legnépszerűbb terméknek számító hasábburgonya még csak nem is gluténmentes, azaz gabona- és tej eredetű anyagokkal "ízesítik" azt, közölte a McDonalds táplálkozási részlegének igazgatója, Cathy Kapica. Noha eddig azt állította a vállalat, hogy a gluténre allergiásoknak semmi bajuk nem eshet a termék fogyasztásától, Kapica most úgy fogalmazott, hogy a különlegesen érzékenyek számára nem ajánlják a hasábburgonyát, de szerinte azok az érintettek, akiknek eddig nem volt egészségügyi problémájuk a McDonalds-ételek miatt, továbbra is nyugodtan fogyaszthatják ezeket. A fogyasztók azonban aligha fogadják majd megértően ezeket a kellemetlen magyarázkodásokat, amelyek mostanában egyre gyakoribbak a McDonalds háza táján.
"A fenti téma nem érinti az európai piacokat, így Magyarországot sem" - közölte az mfor.hu-val Vadnai Ágnes, a McDonalds Magyarországi Étterem Hálózat Kft. kommunikációs menedzsere.
Hozzátette: csak az amerikai piacon forgalmazott burgonyában találhatók gabona és tej alapú hozzávalók. Európában, így Magyarországon viszont - az amerikaitól eltérő feldolgozási eljárás következtében - a sült burgonya nem tartalmaz ilyen anyagokat.
Menedzsment Fórum