2001. december 28. 11:00

A gyógyszeripar, a gyógyszer-kereskedelmi ágazat színvonala befolyásolja az ország lakosságának életnívóját, életesélyeit, befolyásolja az adott nemzet gazdaságának teljesítőképességét. Fontos tehát a minőségszabályozás a fejlesztési, a gyártási és az ellenőrzési tevékenység során.

Lényegében az 1992-ben a PIC által kiadott, (azóta többször bővített) új irányelvek együttesét nevezzük GMP-nek.

A Szabályos Gyógyszergyártás Irányelvei (GMP) vonatkoznak minden olyan cégre, intézményre, amelyek gyógyszergyártással vagy ezzel összefüggő tevékenységgel - gyógyszercsomagolással, raktározással, nagykereskedelemmel, gyógyszerellenőrzéssel) foglalkoznak.

A GMP elvek akkor nyerték el rangjukat, amikor a gyakorlatban elkezdték alkalmazni azokat. Ma már elmondható, hogy a feljogosított hatóság (Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti Intézet) által igazolt és kiállított GMP jogosítvány megszerzése szinte kötelező minden érdekelt fél számára, ha nem kíván kiszorulni a piacról.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.