A Sziget rendezőinek tájékoztatása szerint idén 3 kürtőskalácsos, 10 grillhúsos, 5 pizzás, 6 hot-dogos, 1 melegszendvicses, 1 rétes- és 1 minifánk-árus, 1 halételárus, 3 főtt- illetve pattogatott kukoricás, 7 lángosos, 2 gyümölcsárus, 4 jégkrémdrazsés, 10 nemzetközi étterem, 2 vegetáriánus konyha, 3 főzelékes, 2 krumplikocsi várja a vendégeket. Én mégsem vagyok elégedett, komolyan fájlalom, hogy a vattacukor nem fért fel a (kisebb képzavart jelentő) gasztronómiai étlapra.
Pedig a rendezvény nemzetközi jellege - úgy vélem - megkövetelné a termék jelenlétét, amely szerintem egyfajta hungarikum. Az egészséges táplálkozás hívei tudják, hogy egy magyar túra biztos zsír- és koleszterinszint-ugrást jelent, nem kéne hát szégyellni, hogy mi hurkapálcáról esszük az "E"-vel bolondított kristálycukrot.
Szerintem a magyarok és a külföldi látogatók éppen úgy sorban állnának a vattacukorárusnál, mint jómagam. És ha valakinek az íze mégsem jönne be, még mindig ott az újabb hasznosítási mód: lehet belőle szakállt ragasztani részegen.
Király Béla