Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Apple, az Amazon, a Soundcloud, a Spotify és a Netscape és más európai startupok egykori és jelenlegi vezetői december elején Budapestre érkeznek a két világsikert elért magyar vállalkozás, a Prezi és a Ustream meghívására. A szakmai összejövetelen azokra a kérdésekre próbálnak egyértelmű és hatékony válaszokat adni, mitől lesz valakiből jó menedzser; miért fontos, hogy egy vezető rendszeresen kapcsolatban maradjon az alkalmazottakkal és ne csak akkor lépjen közbe, ha gond van; mitől kerül valaki egy csoport élére; és vajon vezetőnek születni kell, vagy megtanulható.

Olyanok vezetők osztják meg a tapasztalataikat Magyarországon először, akik már hatékonyan alakítottak át néhány fős csapatot komoly szervezetté, képesek voltak a folyamatos változást sikeresen kezelni bíró vállalti kultúra kiépítésére, olyan csapatokat tudtak formálni, ahol a tanulás és az innováció a szervezeti DNS részét képezi.

„Sikeres szervezetet építeni és irányítani nem szerencse kérdése. Team-vezetés, csapat-produktivitás, teljesítmény alapú értékelés, elvárások felállítása, konfliktuskezelés, motiválás, coaching - egy hatékony vezető szótárában ezek mindennapi kifejezések. Egy jó vezető időről időre feszíti a saját korlátait és segítségével az általa vezetett csapat is fejlődik. Ez sokszor nagyobb erőfeszítést kíván, mint sokan gondolják. De a vezetés is egy szakma, ami tanulható” - mondja Török Gábor, a Prezi fejlesztesi igazgatója, a nemzetközi előadókat is felvonultató szakmai összejövetel, a Stretch egyik szervezője.

A Budapestre érkező előadók a nemzetközi vállalatvezetés kiemelkedően sikeres alakjai, akik nem csak a sikerekről, sokkal inkább tapasztalatokról és a legtanulságosabb hibáikról is beszámolnak majd. Sarah Novotny például az Amazonnál szerzett tapasztalatait követően felépített és hosszú évekig vezetett saját cégeket, és többek között a világhírű O’Reilly Oscon konferencia programigazgatója. Andrew Stellman ma már írással foglalkozik elsősorban, korábban fejlesztőként, rendszermérnökként és projektmenedzserként dolgozott a Microsoftnál. Arról beszél majd, hogy a közhelyes összetevőkön kívül, mint a tehetség, a célok és a folyamatok, mire van szükség egy jól működő csapathoz.

Sikeres európai startupok is megosztják a tapasztalataikat a témában. Alexander Grosse a Soundcloud egyik alelnöke volt, Brendan Marsh pedig a Spotify agilis coacha. Szintén a Spotifynál bizonyított Andreas Ehn elsőszámú alkalmazottként és technológiai vezetőként, ő ma a Wrapp alapítója, elismert tanácsadó, számos startup boardjának tagja. Jason Hoffman, a Joyent alapítója volt, jelenleg az Ericsson egyik vezetője. Michael Lopp a Palantir igazgatója, korábban pedig olyan cégeknél töltött be vezető pozíciót, mint a Netscape, a Borland és az Apple. Francois Mazourdier pedig sorozatvállalkozások után, ma többek között a Tech Leaders Capital vezetője,  amely egy technológia cégek vezetőiből álló befektetői csoport.

A szakmai összejövetel célja, hogy a magyarországi vezetők is fejlődhessenek, és olyan modern szervezeteket hozzanak létre, amelyek motiválják a benne dolgozókat. „Az Y generációt más dolgok mozgatják, más eszközöket használnak, és ők a munkahelyen is másképpen irányíthatóak. Ma azok a szervezetek tudnak igazán sikeresek lenni, akik a folyamatos változásokat nagyon gyorsan tudják adaptálni, képesek gyorsan reagálni a felhasználók változó igényeire, és olyan csapatot építenek, amelyik maga is képes rendkívül gyorsan megújulni - mondja Hodicska Gergely, a Ustream vezető fejlesztő mérnöke.

Komoly kihívás a cégek, főleg a startupok számára a növekedés. Hogy ne menjen az  állandó növekedés a hatékonyság rovására? Hogy ne jelentse a növekedés egyúttal a cég versenyképességének elvesztését? Nem könnyű a váltás tíz főről százra munkavállalóra egy cég életében, sem a felső-, sem a középvezetők számára. A meghívottak erre is próbálnak segítséget adni, hogyan építhető skálázható szervezet és folyamatok, amelyek képesek a növekedéssel járó változásokat megfelelően kezelni.

A Stretch Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz december 5-én és 6-án.

További információ: http://stretchcon.com/2013/

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.