<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem csoda, hogy sokan várják a Windows 10-es verzióját, hiszen hiába futott neki a Microsoft még egyszer a jelenleg futó 8-nak és adta ki a 8.1-es verziót, annak elterjedtsége is éppen hogy csak megelőzi az ősrégi XP-ét.

Röviddel a Windows 10 debütálása előtt még mindig a Windows 7 vezeti toronymagasan a PC-ken futtatott operációs rendszerek toplistáját – derül ki a NetMarketshare adataiból.

Az PC operációs rendszerek részaránya
(Forrás: Netmarketshare)

A szintén nem túl fiatal Windows a gépek 61 százalékán fut, míg a jelenlegi legújabb rendszer, a 8.1 mindössze 13,1 százalékos részarányt tudhat magáénak. Ha ehhez még hozzáadjuk a Win 8 2,9 százalékos elterjedtségét, akkor is kijelenthetjük, hogy a Microsoftnak ez a próbálkozása sem volt igazán sikeres, hasonlóan az XP utódjának szánt Vistával.

Ráadásul az XP, amely tavaly április óta teljesen védtelen a támadások ellen, még mindig a gépek 12 százalékán fut.

A Windows 10-zel ugyanakkor a Microsoft egy új piaci modellt vezet be, amely egyébként az Apple-használók körében már régóta megszokott. Vagyis, hogy automatikusan küldi a frissítéseket a gépekre, a továbbiakban nem kell megvásárolni az újabb és újabb verziókat. A programot egyébként megkapják az eredeti Windows 7, Windows 8 és 8.1 használók is, vagyis nekik sem kell megvásárolniuk az új rendszert.

Ezzel vélhetően sikerül majd egységesíteni a láthatóan nagyon felaprózodott felhasználói kört és rábírni az embereket, hogy lehetőleg mindig a legújabb rendszert használják. A 10-esnek egyébként nem lesz túl nagy hardware-igénye (máskülönben nem frissülhetnének a 7-est futtató gépek). Így egyelőre sokan örülhetnek majd az új felületnek. Hogy később a folyamatos frissítések milyen "vasat" követlenek meg, azt nyilván időben közli majd a Microsoft.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.