TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Európai Unió brüsszeli bizottsága új kutatási és innovációs keretprogramot terjesztett be szerdán a testület kutatási biztosa kezdeményezésére.

Philippe Busquin szerint az európai gazdaság úton van afelé, hogy a világon a legsikeresebb és a leginkább versenyképes tudáson alapuló gazdasággá váljon.

Európa gazdasági élre-törésének kulcsa a kutatás és innováció, ezért az Európai Bizottság 17,5 milliárd euró összegű költségvetést javasol az új k+f program megvalósítására. A 2003--2006 közötti négyéves időszakra vonatkozó program előirányzata így 17 százalékkal haladja meg a mai keretprogram költségvetésének összegét.

Philippe Busquin kutatási biztos szerint az új programban szereplő javaslatok révén segítséget kívánnak nyújtani a vállalatoknak, hogy a jövőt szolgáló kulcsfontosságú technológiákat fejlesszenek ki, valamint az EU-beli egyetemeknek és kutatási központoknak, hogy szorosabban együttműködjenek az európai kutatási bázis megerősítése céljából.

A közzétett javaslatokban hét kulcsfontosságú "feltörekvő" technológia és kutatási prioritás támogatása szerepel. Ezek: génkutatás és biotechnológia; az információs társadalmat szolgáló technológiák; nanotechnológiák, intelligens anyagok, új gyártási módszerek; űrkutatás; élelmiszer-biztonság, egészségügyi kockázatok; fenntartható fejlődés és globális változás; polgárok és irányítás az európai társadalomban.

Külön intézkedéseket javasolt a biztos a kis- és közepes vállalatok innovációjának támogatására, a kutatók mobilitásának segítésére, a nemzeti kezdeményezések összekapcsolására.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.