Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ebben az évben Magyarország adta a legtöbb céget a Deloitte Fast 50 listájára, mely a térség ötven legdinamikusabban fejlődő technológiai cégét rangsorolja. Hazánk ezen tizennégy vállalattal képviseltette magát, ráadásul a feltörekvő cégek versenyét toronymagasan nyerte egy magyar társaság. A szerdai díjkiosztón az mfor.hu is részt vett.

Lenyomtuk a vetélytársakat (Mfor-montázs)

A régió ötvenes listáján idén tizennégy magyar cég kapott helyet, ezzel hazánk adta a legtöbb vállalatot a rangsorba. Néhány évvel ezelőtt még előttünk volt Csehország és Lengyelország, de mára sikerült megelőzni ezeket az államokat, ami azt mutatja, hogy a magyar vállalatok versenyképesek a régión belül.

A Nav N Go a legfeltörekvőbb cég 

A feltörekvő cégek listáján 2008-ban toronymagasan a magyar Nav N Go végzett az első helyen, mivel 7838 százalékos növekedést mutatott fel. A cég jövőre lesz öt éves, így 2009-ben már a Fast 50 listán is indulhat, és jó esélyekkel pályázik a vezető helyek egyikére, véli Karli Péter, a Deloitte Pénzügyi tanácsadás üzletágának egyik igazgatója. A cég egyébként tervezi, hogy jövőre a "nagyok" között is megméretteti magát.

Az ötven legdinamikusabban fejlődő vállalat listáján két magyar cég került be az első tízbe: a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Alerant Information Technology a negyedik helyen végzett 3677 százalékos növekedéssel, míg az Onlinet Ltd. hatodik lett. Az első helyre - immár sorozatban harmadszor - a lengyel Blue Media szoftvercég került, mely több mint 10 ezer százalékos növekedést produkált.

A két top tízbe került vállalaton kívül további tizenkét magyar céget díjazott a Deloitte, amelyek bekerültek az ötven legjobb közé. Köztük volt a már tőzsdén is jegyezhető Externet Nyrt., mely 450 százalékos növekedésével a 33. helyet szerezte meg. Pórffy András, a cég elnök-vezérigazgatója a díjkiosztón az mfor.hu kérdésére elmondta: először indultak a versenyen.

Gyorsan fejlődik az Externet

"A cég menedzsmentje öt éve működik a jelenlegi formában, így eddig nem indulhattunk volna, de nem is volt meghívás a szervezők részéről. Ezentúl viszont szeretnénk minden évben megmérettetni magunkat a rangsorban" - tette hozzá Pórffy András.

Szerinte az Externet számára fontos távközlési piac ma már más, mint néhány évvel ezelőtt, ezért a cégüket is folyamatos kihívás elé állítja, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott körülményekhez.

"Annak volt köszönhető ez a díj, amit az elmúlt néhány évben elértünk: az Externetet Magyarország leggyorsabban fejlődő távközlési vállalatává tettük. A növekedésnek nem voltak igazán komoly áldozatai, növeltük a cég hatékonyságát, és ezt szeretnénk a jövőben is folytatni" - fejtette ki a cégvezető.

Négyezerből ötvenet díjaztak

A legdinamikusabban fejlődő vállalatok számára a Deloitte 1995 óta hirdeti meg globális programját, melyet egy ideje Magyarországon is megrendeznek. A régiós top 50 lista az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) ötszázas listájához kapcsolódik. "Térségünkben idén mintegy négyezer cég jelentkezett a megmérettetésre, ebből díjaztuk a legjobb ötvenet" - mondta Karli Péter.

A Deloitte célja, hogy évente minél több céget vonzzon a verseny, ezért igyekeznek egyszerűvé tenni a jelentkezést, tette hozzá. 

Vinnai Balázs, az IND csoport vezérigazgatója kifejtette: cégük 2003-ban nyerte meg a Fast 50-t. Ez mérföldkő volt a vállalat életében, ekkor lett ugyanis ismert a cég; másfél évvel ezelőtt a Euroventures segítségével kockázati tőkét vontak be. A szakemberek elcsábításában és megtartásában is fontosak az ilyen díjak, mivel ma rang az IND-nél dolgozni - fűzte hozzá Vinnai Balázs.

Beke Károly

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.