2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idén szeptemberben ismét közel két százalékkal, azaz húszezerrel nőtt a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentésében szereplő szolgáltatók - tizenhárom cég - szélessávú internet-előfizetéseinek száma.

Az NHH keddi közlése szerint a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek száma szeptemberben 2,71 százalékkal, közel 377 ezerre nőtt. A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma szeptemberben 1,46 százalékkal, 713 ezerre emelkedett.

A szélessávú hozzáférések száma szeptember végén 1,9 millió volt, az egy hónappal korábbi 1,07 millió után - az öt egykori monopolszolgáltató (Emitel, Hungarotel, Invitel, Magyar Telekom, Monortel), a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) önkéntes adatközlésére épülő gyorsjelentés szerint.

A jelentésben szereplő négy legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon 75-80 százalék körüli. Így – a vezeték nélküli hozzáféréseket nem számolva – a teljes magyarországi szélessávú előfizetői réteg mintegy 1,2 milliós.

A mobil-szélessávhoz 3G-s adatkártyával mintegy 200 ezren férnek hozzá, és ugyanennyien vesznek igénybe szélessávú internetszolgáltatást egyéb vezeték nélküli technológiákkal.     Összességében ez azt jelenti, hogy Magyarországon a lakosság mintegy 16 százaléka rendelkezik valamilyen, a szélessávú hozzáférést lehetővé tevő előfizetéssel.

Szeptemberben folytatódott a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak számának csökkenése, a vonalak száma 8 ezerrel, 3 millió 275 ezerre csökkent. Ennek megfelelően a 100 lakosra jutó hangátviteli csatornák száma az előző havi 32,66-ról 32,58 mérséklődött. A háztartások telefonellátottságának aránya is csökkent, az augusztus végi 64,99 százalékról 64,77 százalékra.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!