2015. augusztus 12. 11:04

Több hazai autópályán lesz korszerűbb a kerítés, a beton terelőfal és a középső elválasztó.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 8 milliárd forintból korszerűsíti a beton terelőfalat, a korlátot és a „fizikai elválasztót” három hazai autópályán. A tenderen több cég győzedelmeskedett, a legnagyobb szerződést pedig az „új-Közgépnek” is nevezett Duna Aszfalt, illetve konzorciumi partnere, a Ferrobeton nyerte - derül ki a szerdai Közbeszerzési Értesítőből.

A két cég feladata az M3-as autópálya 25 kilométeres szakaszára vonatkozik. A szerződést eredetileg 4,45 milliárdosra becsülték, a végleges összeg azonban 5,4 milliárd forint lett. A Duna Aszfalt igen jó évet zárt tavaly: bevétele 54-ről 86 milliárdra ugrott, adózott eredménye pedig 3,8-ról 7,3 milliárdra emelkedett. A tulajdonosok a korábbi 1,8 milliárd után tavaly 5,6 milliárdot vettek ki osztalék formájában.

Visszatérve a tenderre. Hasonló munkát kell elvégeznie a Colas Hungáriának az M5-ös sztrádán, de ott csak 4,4 kilométeres szakaszról van szó. Ennek megfelelően az összeg is jóval „szerényebb” 1,1 milliárd forint, amely ugyancsak meghaladja az eredetileg becsült 890 milliót.

A harmadik szerződés az EuroAszfalté lett 1,47 milliárdért (1,45 milliárd volt a becsült). Ezért az M7-esen dolgoznak 6 km-en.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.