2p

Több hazai autópályán lesz korszerűbb a kerítés, a beton terelőfal és a középső elválasztó.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 8 milliárd forintból korszerűsíti a beton terelőfalat, a korlátot és a „fizikai elválasztót” három hazai autópályán. A tenderen több cég győzedelmeskedett, a legnagyobb szerződést pedig az „új-Közgépnek” is nevezett Duna Aszfalt, illetve konzorciumi partnere, a Ferrobeton nyerte - derül ki a szerdai Közbeszerzési Értesítőből.

A két cég feladata az M3-as autópálya 25 kilométeres szakaszára vonatkozik. A szerződést eredetileg 4,45 milliárdosra becsülték, a végleges összeg azonban 5,4 milliárd forint lett. A Duna Aszfalt igen jó évet zárt tavaly: bevétele 54-ről 86 milliárdra ugrott, adózott eredménye pedig 3,8-ról 7,3 milliárdra emelkedett. A tulajdonosok a korábbi 1,8 milliárd után tavaly 5,6 milliárdot vettek ki osztalék formájában.

Visszatérve a tenderre. Hasonló munkát kell elvégeznie a Colas Hungáriának az M5-ös sztrádán, de ott csak 4,4 kilométeres szakaszról van szó. Ennek megfelelően az összeg is jóval „szerényebb” 1,1 milliárd forint, amely ugyancsak meghaladja az eredetileg becsült 890 milliót.

A harmadik szerződés az EuroAszfalté lett 1,47 milliárdért (1,45 milliárd volt a becsült). Ezért az M7-esen dolgoznak 6 km-en.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!