2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ez egy 1,2 milliárdos meló Velencén. Nem lesznek egyedül, besegít a Magyar Építő is.

Tovább haladnak a sikerpapa nyomdokain Mészáros Lőrinc gyerekei. Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. lett a befutó ugyanis a Testnevelési Egyetem új központjának felhúzásáért kiírt versenyen. A központ megvalósításához építeni, bontani és felújítani is kell, de B. Á. és L. nem lesz egyedül, segít nekik a Magyar Építő is.

ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix (forrás: feol.hu)

A TE Velencét szemelte ki az új központ színhelyéül, itt a Tóbíró közben fekvő, korábbi KNEB-, illetve ÁSZ-üdülőt kell átépíteni. A részletek szerint összesen 3180 négyzetméteren folyhat majd a munka, az oktatóépületben 28 szobát és több oktatótermet kell felújítani, valamint ki kell alakítani három apartmant, négy irodát és három előadótermet. Kell még 500 négyzetméternyi tetőfelületre napelem, lépcsőház-építés és -felújítás, új parkoló, új homlokzati szigetelés, az épületgépészet kiépítése, és még bontási feladatok is várnak a nyertes párosra.

A pályázat részleteiről az ajánlatok összegzése nyújt felvilágosítást, melyet a közbeszerzési adatbázisba töltöttek fel. Eszerint a nyílt közbeszerzésen ajánlatot tett a Laterex Építő Zrt. és az Épkar Zrt. párosa is, ők nettó 1,38 milliárd forintért vállalták volna el a munkát. Őket azzal előzte be az F-M Velence 2017 konzorcium - mely tehát a Fejér-B.Á.L. Zrt.-ből, mint vezetőből, és a Magyar Építő Zrt.-ből áll - , hogy az ő ajánlatuk

1,2 milliárd forint volt.

A beruházásra egy tavaly szeptemberi kormányhatározat biztosított forrást, új vízisport-telep és rekreációs központ létrehozása címszó alatt.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!