<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez egy 1,2 milliárdos meló Velencén. Nem lesznek egyedül, besegít a Magyar Építő is.

Tovább haladnak a sikerpapa nyomdokain Mészáros Lőrinc gyerekei. Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. lett a befutó ugyanis a Testnevelési Egyetem új központjának felhúzásáért kiírt versenyen. A központ megvalósításához építeni, bontani és felújítani is kell, de B. Á. és L. nem lesz egyedül, segít nekik a Magyar Építő is.

ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix (forrás: feol.hu)

A TE Velencét szemelte ki az új központ színhelyéül, itt a Tóbíró közben fekvő, korábbi KNEB-, illetve ÁSZ-üdülőt kell átépíteni. A részletek szerint összesen 3180 négyzetméteren folyhat majd a munka, az oktatóépületben 28 szobát és több oktatótermet kell felújítani, valamint ki kell alakítani három apartmant, négy irodát és három előadótermet. Kell még 500 négyzetméternyi tetőfelületre napelem, lépcsőház-építés és -felújítás, új parkoló, új homlokzati szigetelés, az épületgépészet kiépítése, és még bontási feladatok is várnak a nyertes párosra.

A pályázat részleteiről az ajánlatok összegzése nyújt felvilágosítást, melyet a közbeszerzési adatbázisba töltöttek fel. Eszerint a nyílt közbeszerzésen ajánlatot tett a Laterex Építő Zrt. és az Épkar Zrt. párosa is, ők nettó 1,38 milliárd forintért vállalták volna el a munkát. Őket azzal előzte be az F-M Velence 2017 konzorcium - mely tehát a Fejér-B.Á.L. Zrt.-ből, mint vezetőből, és a Magyar Építő Zrt.-ből áll - , hogy az ő ajánlatuk

1,2 milliárd forint volt.

A beruházásra egy tavaly szeptemberi kormányhatározat biztosított forrást, új vízisport-telep és rekreációs központ létrehozása címszó alatt.

mfor.hu