TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. szeptember 28. 10:53

Az Interbrand minden évben összeállítja a 100 legértékesebb márkát rangsoroló listáját. Az autógyártókat külön is megnézte a Business Insider.

A lista összeállításánál az Interbrand figyelembe veszi az adott cég pénzügyi előrejelzéseét, a szabadalmazott márkaértéket, valamint elemzőik kiszámolják a "márka erejét" is - írja a Business Insider. Ezen kalkulációk összessége adja a márka értékét, ami néha egybeesik az adott cég piaci kapitalizációjával (már ha kereskednek a cég papírjaival a tőzsdén), míg más esetekben durván más értékeket kaptak a cég elemzői. Így például a Tesla itt számított márkaértéke 4,01 milliárd dollár, míg piaci kapitalizációja eléri a 61 milliárd dollárt.
 
A Mercedes elektromos konceptautója 

Jim Hoostal, az Interbrand autóipari vezetője szerint ez a holisztikus személelt miatt van így. Sok autógyártó teljes szervezeti újragondolásra kényszerül az önvezető autók térnyerésének árnyékában.

Az iparágat olyan durván diszruptív jelenségek fenyegetik, mint a közösségi autóhasználat vagy az önvezető autók - mondja Hoostal. A tech cégek már komoly kihívást jelentenek a hagyományos autógyártók számára, ki tudja, mit hoz számukra a jövő.

Az elektromos autógyártás is dörömböl az autógyárak kapuján, hiszen például a listán 7. Audi már a nyár folyamán bejelentette, hogy az elkövetkező években 20 új elektromos modell érkezhet, az első gyártása pedig már 2018-ban megkezdődhet, írta a Portfolio.hu. Az elektromos autókat a vállalat összes gyárában, így a magyar és mexikói összeszerelő üzemben is gyártani fogják.
 

A lista második helyezettje, a Mercedes pedig jelentkezett az elektromos koncept-autójával és bejelentette, hogy 2022-ig minden modellje kapható lesz elektromos változatban is. Szeptemberben Kecskeméten indult meg a gyár 250 fős képzési központjának építése: a Mercedes-Benz Academy Kecskemét modern oktatócsarnokában elsősorban a duális képzésben résztvevők fogják a gyakorlatukat végezni, illetve az esetleges projektmunkáikon tudnak dolgozni. 
 

A lista:
15. Tesla, márkaérték: 4,01 mrd dollár, Legkelendőbb modell: Model S
14. Ferrari, 4,79 mrd, Modell: Ferrari 360
13. Mini, 5,11 mrd, Négyajtós
12. Harley Davidson, 5,67 mrd, Street Glide
11. Land Rover, 6,1 mrd, Defender
10. Porsche, 10,13 mrd, 911
9.  VW, 11,52 mrd, Beetle
8.  Nissan, 11,53 mrd, Sentra
7.  Audi, 12,02 mrd, A4
6.  Hyundai, 13,19 mrd, Elantra
5.  Ford, 13,64 mrd, F-széria
4.  Honda, 22,7 mrd, Civic
3.  BMW, 41,62 mrd, BMW3
2.  Mercedes-Benz, 47,83 mrd, C-osztály
1.  Toyota, 50,29 mrd, Corolla
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.