2017. szeptember 28. 10:53

Az Interbrand minden évben összeállítja a 100 legértékesebb márkát rangsoroló listáját. Az autógyártókat külön is megnézte a Business Insider.

A lista összeállításánál az Interbrand figyelembe veszi az adott cég pénzügyi előrejelzéseét, a szabadalmazott márkaértéket, valamint elemzőik kiszámolják a "márka erejét" is - írja a Business Insider. Ezen kalkulációk összessége adja a márka értékét, ami néha egybeesik az adott cég piaci kapitalizációjával (már ha kereskednek a cég papírjaival a tőzsdén), míg más esetekben durván más értékeket kaptak a cég elemzői. Így például a Tesla itt számított márkaértéke 4,01 milliárd dollár, míg piaci kapitalizációja eléri a 61 milliárd dollárt.
 
A Mercedes elektromos konceptautója 

Jim Hoostal, az Interbrand autóipari vezetője szerint ez a holisztikus személelt miatt van így. Sok autógyártó teljes szervezeti újragondolásra kényszerül az önvezető autók térnyerésének árnyékában.

Az iparágat olyan durván diszruptív jelenségek fenyegetik, mint a közösségi autóhasználat vagy az önvezető autók - mondja Hoostal. A tech cégek már komoly kihívást jelentenek a hagyományos autógyártók számára, ki tudja, mit hoz számukra a jövő.

Az elektromos autógyártás is dörömböl az autógyárak kapuján, hiszen például a listán 7. Audi már a nyár folyamán bejelentette, hogy az elkövetkező években 20 új elektromos modell érkezhet, az első gyártása pedig már 2018-ban megkezdődhet, írta a Portfolio.hu. Az elektromos autókat a vállalat összes gyárában, így a magyar és mexikói összeszerelő üzemben is gyártani fogják.
 

A lista második helyezettje, a Mercedes pedig jelentkezett az elektromos koncept-autójával és bejelentette, hogy 2022-ig minden modellje kapható lesz elektromos változatban is. Szeptemberben Kecskeméten indult meg a gyár 250 fős képzési központjának építése: a Mercedes-Benz Academy Kecskemét modern oktatócsarnokában elsősorban a duális képzésben résztvevők fogják a gyakorlatukat végezni, illetve az esetleges projektmunkáikon tudnak dolgozni. 
 

A lista:
15. Tesla, márkaérték: 4,01 mrd dollár, Legkelendőbb modell: Model S
14. Ferrari, 4,79 mrd, Modell: Ferrari 360
13. Mini, 5,11 mrd, Négyajtós
12. Harley Davidson, 5,67 mrd, Street Glide
11. Land Rover, 6,1 mrd, Defender
10. Porsche, 10,13 mrd, 911
9.  VW, 11,52 mrd, Beetle
8.  Nissan, 11,53 mrd, Sentra
7.  Audi, 12,02 mrd, A4
6.  Hyundai, 13,19 mrd, Elantra
5.  Ford, 13,64 mrd, F-széria
4.  Honda, 22,7 mrd, Civic
3.  BMW, 41,62 mrd, BMW3
2.  Mercedes-Benz, 47,83 mrd, C-osztály
1.  Toyota, 50,29 mrd, Corolla
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.