3p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Invitel cégcsoport megfelelt az AQAP 2120 legszigorúbb katonai minőségirányítási tanúsítványa után a fizetőkártya adatok biztonságáról szóló PCI DSS szabvány előírásainak is, és fő célja, hogy a tanúsítványok birtokában megerősítse piaci helyzetét az infokommunikációs szektorban a kormányzati, önkormányzati, katonai és üzleti szegmensekben egyaránt - jelentette be a cég csütörtökön.

Az Invitel közleményében ismerteti: az Invitel Technocom Kft. megszerezte az AQAP 2120 (Allied Quality Assurance Publications) minősítést, amely az egyik legszigorúbb katonai minőségbiztosítási tanúsítvány. Az Invitel Technocom Kft. a cégcsoport tagjaként, legnagyobb partnerei - többek között a Mol csoport - számára nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat.

Az AQAP 2120 irányelv az ISO:9001-re épül, de előírásai és követelményei jóval szigorúbbak. Az AQAP 2120 azokat a minőségirányítási rendszerre és a kapcsolódó konfiguráció-irányításra vonatkozó követelményeket határozza meg, amelyek alapján igazolható, hogy az alkalmazott folyamatok és az általuk biztosított termékek, illetve nyújtott szolgáltatások megfelelnek a katonai, kormányzati, illetve önkormányzati partnerekkel kötött szerződésben vállalt kötelezettségeknek, és kielégítik az ügyfelek (esetenként rejtett) igényeit is.

Az Invitel rendszerét a Honvédelmi Minisztérium (HM) Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Haditechnikai Intézete auditálta, és a vizsgálóbizottság megerősítette, hogy az Invitel Technocom Kft. képes mindezt az AQAP 2120 szigorú előírásai szerint teljesíteni. Ez azt is jelenti, hogy a vállalat infokommunikációs szolgáltatásai megfelelnek a NATO által támasztott legszigorúbb biztonsági és technológiai követelményeknek is - mutat rá a közlemény.

A Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) szabványt a Visa és a MasterCard alkotta meg, ehhez később az American Express és más nagy kártyaszolgáltatók is csatlakoztak. A szabvány elsődleges célja, hogy a legszigorúbban ellenőrizhetőek legyenek azok a vállalatok, amelyek bármilyen módon fizetőkártya adatokat kezelnek, tárolnak, továbbítanak. Az Invitel több területen is foglalkozik ilyen digitális adatokkal, éppen ezért kiemelten fontos számára, hogy megszerezte a legmagasabb biztonsági előírásokat megkövetelő minősítést.

Az Invitel új tanúsítványai két, már évek óta folyamatosan megújított akkreditáció mellé zárkóznak fel, ezek az ISO 9001 (2008; távközlési és informatikai szolgáltatások, általános vállalati támogató folyamatok) és az ISO/IEC 27001 (2005; információbiztonsági irányítási rendszer, szerver és távközlési hosting szolgáltatások során ügyfél és üzleti információ kezelése). Mindkét tanúsítvány cégcsoport szintű, az Invitel Zrt.-re és az Invitel Technocom Kft.-re is kiterjed.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!