<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		

Az Invitel cégcsoport megfelelt az AQAP 2120 legszigorúbb katonai minőségirányítási tanúsítványa után a fizetőkártya adatok biztonságáról szóló PCI DSS szabvány előírásainak is, és fő célja, hogy a tanúsítványok birtokában megerősítse piaci helyzetét az infokommunikációs szektorban a kormányzati, önkormányzati, katonai és üzleti szegmensekben egyaránt - jelentette be a cég csütörtökön.

Az Invitel közleményében ismerteti: az Invitel Technocom Kft. megszerezte az AQAP 2120 (Allied Quality Assurance Publications) minősítést, amely az egyik legszigorúbb katonai minőségbiztosítási tanúsítvány. Az Invitel Technocom Kft. a cégcsoport tagjaként, legnagyobb partnerei - többek között a Mol csoport - számára nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat.

Az AQAP 2120 irányelv az ISO:9001-re épül, de előírásai és követelményei jóval szigorúbbak. Az AQAP 2120 azokat a minőségirányítási rendszerre és a kapcsolódó konfiguráció-irányításra vonatkozó követelményeket határozza meg, amelyek alapján igazolható, hogy az alkalmazott folyamatok és az általuk biztosított termékek, illetve nyújtott szolgáltatások megfelelnek a katonai, kormányzati, illetve önkormányzati partnerekkel kötött szerződésben vállalt kötelezettségeknek, és kielégítik az ügyfelek (esetenként rejtett) igényeit is.

Az Invitel rendszerét a Honvédelmi Minisztérium (HM) Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Haditechnikai Intézete auditálta, és a vizsgálóbizottság megerősítette, hogy az Invitel Technocom Kft. képes mindezt az AQAP 2120 szigorú előírásai szerint teljesíteni. Ez azt is jelenti, hogy a vállalat infokommunikációs szolgáltatásai megfelelnek a NATO által támasztott legszigorúbb biztonsági és technológiai követelményeknek is - mutat rá a közlemény.

A Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) szabványt a Visa és a MasterCard alkotta meg, ehhez később az American Express és más nagy kártyaszolgáltatók is csatlakoztak. A szabvány elsődleges célja, hogy a legszigorúbban ellenőrizhetőek legyenek azok a vállalatok, amelyek bármilyen módon fizetőkártya adatokat kezelnek, tárolnak, továbbítanak. Az Invitel több területen is foglalkozik ilyen digitális adatokkal, éppen ezért kiemelten fontos számára, hogy megszerezte a legmagasabb biztonsági előírásokat megkövetelő minősítést.

Az Invitel új tanúsítványai két, már évek óta folyamatosan megújított akkreditáció mellé zárkóznak fel, ezek az ISO 9001 (2008; távközlési és informatikai szolgáltatások, általános vállalati támogató folyamatok) és az ISO/IEC 27001 (2005; információbiztonsági irányítási rendszer, szerver és távközlési hosting szolgáltatások során ügyfél és üzleti információ kezelése). Mindkét tanúsítvány cégcsoport szintű, az Invitel Zrt.-re és az Invitel Technocom Kft.-re is kiterjed.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.