2010. február 6. 09:06

Magánszemélyek és cégek február 20-tól tudják ismét állami támogatással lecserélni régi gépjárműveiket, adta hírül Emil Boc román kormányfő pénteki bejelentésére hivatkozva a manna.ro.

Tavaly több mint 32 ezer, tíz évesnél öregebb autót vontak ki a forgalomból a program segítségével. Ez mintegy a kétharmada az állam által megcélzott számnak. 2009-ben mintegy 123 millió lejt költöttek a roncsautó programra, a 2008-as háromezer lejt 3800-ra emelték a beszolgáltatott régi járművekért.

Idén 228 millió lejt szán a kormány a programra, amelyben magánszemélyek korlátlan számú gépkocsit cserélhetnek be, és haszongépjárművet is vásárolhatnak, írja a manna.ro.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.