2010. február 6. 09:06

Magánszemélyek és cégek február 20-tól tudják ismét állami támogatással lecserélni régi gépjárműveiket, adta hírül Emil Boc román kormányfő pénteki bejelentésére hivatkozva a manna.ro.

Tavaly több mint 32 ezer, tíz évesnél öregebb autót vontak ki a forgalomból a program segítségével. Ez mintegy a kétharmada az állam által megcélzott számnak. 2009-ben mintegy 123 millió lejt költöttek a roncsautó programra, a 2008-as háromezer lejt 3800-ra emelték a beszolgáltatott régi járművekért.

Idén 228 millió lejt szán a kormány a programra, amelyben magánszemélyek korlátlan számú gépkocsit cserélhetnek be, és haszongépjárművet is vásárolhatnak, írja a manna.ro.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.