2016. június 3. 10:22

Belép a vállalati vezetékes adatszolgáltatások piacára a Vodafone Magyarország - jelentette be a távközlési szolgáltató vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Király István az MTI-nek elmondta: elsősorban a nagyvállalatokat szeretnék megnyerni, és legalább 10 százalékos piaci részesedést akarnak elérni a következő években a menedzselt szolgáltatások több mint 80 milliárd forintos piacán. Ez hozzávetőlegesen 6-7 milliárd forintos árbevétel-növekedést eredményezhet a vállalatnak mintegy öt éven belül - tette hozzá.

A szükséges alaphálózati fejlesztésekkel együtt több száz millió forintba került az új szolgáltatások bevezetése, pontosabb információt azonban nem közölt a vállalat. A szolgáltatások fejlesztését, működtetését és értékesítését 40 ember végzi - olvasható az eseményen kapott tájékoztatásban.

A vezérigazgató-helyettes szerint a belépést aktualitását az adja, hogy elavult a nagyvállalatok adatszolgáltatáshoz kapcsolódó infrastruktúrája, az asztali telefonok gyakran feleslegessé váltak, a hangszolgáltatás dominánsan átkerült mobilra, fenntartása komoly költséget jelent a cégeknek. Biztonsági okokból is egyre nagyobb igény a piacon, hogy minél kevesebb hozzáférési pont legyen a vállalat belső hálózataihoz, kevesebb szolgáltató bevonására legyen szükség. Ezért a Vodafone úgy látja, a piac nyitott az informatikai infrastruktúra újragondolására.

Hangsúlyozta: a Vodafone megoldása 10-20 százalékos költségmegtakarítást is hozhat, de csak új infrastruktúra kiépítésével, a jelenleg három külön büdzsében lévő adathálózat, a mobilok és vezetékes hang üzemeltetésének egyesítésével.

Balogh Tibold, a vállalat műszaki igazgatója kifejtette: Magyarországon a szolgáltatások alapját a Vodafone 3G és 4G szolgáltatását is kiszolgáló, országos lefedettségű, csaknem 9000 kilométernyi optikai gerinchálózat adja. A Vodafone világszerte több mint 1 millió kilométernyi optikai hálózattal rendelkezik, és 79 országban nyújt IP alapú VPN szolgáltatásokat mintegy 25 ezer vállalatnak, köztük több olyan globális cégnek, amely Magyarországon is jelen van.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.