<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Olyan megoldásokat kell találni a magyar Duna-szakasz fejlesztésére, amelyek nem jelentenek nagy beavatkozást a folyó állapotába, de mégis kielégítik a hajózási igényeket - erről Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára beszélt a Világgazdaságnak adott interjújában.

A lap pénteki számában megjelent interjúban az államtitkár azt mondta: a 80-as évek elejétől Magyarországon elmaradt a Duna problémáinak kezelése. Példaként említette a gázlók kotrását.

"Gyakorlatilag harminc éve nem költöttünk a folyóra, előbb azért nem, mert azt gondoltuk, hogy a bős-nagymarosi vízlépcső miatt úgyis megoldódnak a problémák, utána pedig mostohagyerek lett a kérdés" - fogalmazott.

Völner Pál szerint elérhető célként azt mondta: a hazai dunai tömegáru-szállítást jó néhány tonnával meg lehetne növelni, például a gabonakivitelben.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.