<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Míg a központi, uniós szabályozás ügye nem jut egyről a kettőre, a tagállamok haladnak előre a saját digitális adójukkal.

Hétfő éjjel megszavazta a nagy techcégekre kivetendő adót a francia parlament alsóháza. Ennek értelmében minden techcégnek, mely globálisan évi 750 millió eurónál több bevételt generál, illetve az éves franciaországi bevételei meghaladják a 25 millió eurót, adóként be kell fizetnie azon bevételei 3 százalékát, melyek Franciaországban, online hirdetések útján és internetes felhasználók adatainak reklámcélú értékesítésével keletkeztek. A tervezetet az alsóház 55 igennel, 4 nemmel és 5 tartózkodással szavazta meg.

A fő célpontok, a Google, Alphabet, Facebook és Amazon nyomán GAFA-nak nevezett törvénytervezetet kifejezetten a webes kereskedelemmel és az online hirdetésekkel foglalkozó cégekre szabták. Franciaország, amennyiben élesedik a törvény, 400 millió eurós bevétlere számít tőle csak 2019-ben. A javaslat most a francia parlement felsőháza elé kerül.

A tervezet megszavazására Washington azonnal éles kritikával reagált, mivel az új adóval sújtandó vállalatok közül a legnagyobbakat az USA delegálja. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az USA-központú multinacionális cégekre nézve "extrém módon diszkriminálónak" nevezte a törvényjavaslatot, és felszólította Párizst, hogy vessék el a kezdeményezést. A város polgármestere azzal reagált, hogy Franciaország adóügyekben szuverén és eltökélt.

Az Európai Unió egy éve szeretné kidolgozni az átfogó, uniós techadót, de a projekt több tagállam heves ellenállása miatt tavaly év végén falba ütközött. A tiltakozók a fent említett ok miatt az USA lehetséges válaszlépéseitől tartanak. Egyébként hiába szavazta meg a francia alsóház a törvényt, a félelmek miatt már ez is egy puhított változat: az eredetiben nem csupán a digitális hirdetési bevételeket adóztatták volna meg, hanem a cégek teljes, éves helyi forgalmát. Ezzel együtt a központi szabályozás késlekedése miatt az unió több tagállama is önállóan dolgozik a saját, helyi digitális adóján.

(via Techcrunch, Le Monde)Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.