Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
Pankotai Csaba

Azzal, hogy az alapítók majd mindegyike végül kitáncolt a Szuperligából a meglévő problémákat nem oldották meg. A legatyásodott sztárkluboknak és az alacsonyabb osztályokban küzdő csapatoknak forrásokra lenne szükségük. Egy elit rendszert ugyanakkor létre lehetne hozni úgy is, hogy közben valamilyen szinten a tradíciókra is ügyelnek. A szerző futballszurkoló, az EST Média Nyrt. volt vezérigazgatója.

Úgy tűnik a Szuperliga vihara amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ült: vége, nem lesz szakadár kupa kezdeményezés, az UEFA győzött, most majd szépen lenyugszanak a kedélyek. Kicsit módosítanak a Bajnokok Ligája rendszerén, javítanak a finanszírozásán, és minden rendben lesz.

De ez távolról sincs így. Az okok, amik miatt az egész akció elindult, továbbra sem szűntek meg.

És hosszútávon az UEFA által most bejelentett, átalakított/megemelt Bajnokok Ligája finanszírozás sem fogja megoldani őket.No igen, az okok. Az okokról viszonylag kevés szó esett, illetve a problémára, hogy miért is akarja ez a 12 nagycsapat annyira ezt a Szuperligát, általában – vérmérséklettől, és tájékozottságtól függően – kétfajta (sematikus) válasz született. A közösségi médiákban, a szurkolói megnyilvánulásokban a leggyakoribb az volt, hogy mert a klubok milliárdos tulajdonosainak profitéhsége kielégíthetetlen. A másik meghatározó vélemény, mind a mainstream médiában, mind a blogokban, futball szakértői nyilatkozatokban a pandémia miatti hatalmas deficitekben, és a valóságtól elrugaszkodott, égbeszökő játékos fizetésekben látta a kiváltó okokat.

Nehéz lenne elvitatni ezeknek a véleményeknek az igazságtartalmát. Az európai elit futballban tényleg egyre meghatározóbban vannak jelen tulajdonosként a különféle iparmágnások, befektetési alapok, uralkodócsaládok és oligarchák, akik – a ritka kivételtől eltekintve – nem éppen szentimentális okokból vásárolták be magukat az adott klubba, hanem jókora és fenntartható profit reményében. A COVID-19 járvány miatti korlátozások hatásáról már rengeteg anyag jelent meg; valamennyi nagy klub jelentős veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

Az ESL klubjai mind bevételkiesést voltak kénytelenek elkönyvelni (Forrás: BBC)Az ESL klubjai mind bevételkiesést voltak kénytelenek elkönyvelni (Forrás: BBC)

Ezzel pedig nemcsak a tulajdonosok remélt profitját fenyegeti veszély, de a klubok alapműködését is, aminek meghatározó költsége a játékosok fizetése, illetve az átigazolási díjak.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.