<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ezúttal 1,2 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt. nevű cégéből Tiborcz István, a miniszterelnök veje. Volt ez már több is.

Csinos, de a 2019-eshez képest kevesebb profit jött össze 2020-ban Tiborcz István, a miniszterelnök vejének fő cégénél, a BDPST Zrt.-nél, de azt szinte az utolsó fillérig ki is vette a cégből a sikeres vállalkozó. Míg a 2019-es 4,8 milliárd forint adózott eredmény után legutóbb 2,3 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosnak, a 2020-as 1,2 milliárd forintos profitból 1,2 milliárd forint osztalékot hagytak jóvá a május 21-i közgyűlésen - derül ki a cég beszámolójából.

Tiborcz István aktív - kép: BDPST Zrt.
Tiborcz István aktív - kép: BDPST Zrt.

Ezzel Orbán Ráhel férje biztosan előrébb léphet a 100 leggazdagabb magyar listáján, amelyen legutóbb 35,8 milliárdos vagyonával a 32. helyen szerepelt. Ugyanakkor ez az 1,2 milliárd forintos profit és osztalék csak a 2018-as szintnek felel meg, hiszen 2017-ben 4 milliárd forint, 2018-ban pedig csupán 1 milliárd forint jött össze, és osztalékot nem is vettek ki a cégből. 

A cég jövőjét talán nem befolyásolja a koronavírus-járvány. 

Kijelentjük, hogy a felmérésünk és értékelésünk alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a beazonosított hatások nincsenek olyan jelentős vagy számottevően negatív hatással  a Társaság rövid távú pénzügyi- és likviditási helyzetére, az eszközök mérlegben bemutatott értékelésére, valamint a Társaság ezen időszakon belüli üzleti működésére, amelyek lényegesen befolyásolnák, vagy lényegesen bizonytalanná tennék a Társaságnak a vállalkozás folytatására vonatkozó képességét, illetve annak a mérlegkészítés időpontjában való megítélését ugyanezen időszak tekintetében

- derül ki a beszámolóból.

A BDPST idén nagyon aktív. Lapunk írta meg, hogy a koronavírus-járvány kellős közepén döntött úgy Tiborcz István, a miniszterelnök veje, hogy új vállalkozásba kezd. Az új cégét pedig Dorottya Residences Zrt.-nek hívják. A társaságot február 1-én jegyezték be, székhelye a Pasaréti úton van, jegyzett tőkéje 7,2 millió forint. azt már régóta lehet tudni, hogy Dorottya Hotel & Residence néven fut Tiborcz István legnagyobb aktuális beruházása a Vörösmarty tér szomszédságában. Tiborcz István BDPST Zrt. nevű cégének már van BDPST-Serbia Zrt. és BDPST-Poland Zrt. névre hallgató társasága is, amelyekkel a szerb és a lengyel piacot hódítanák meg.