<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		
		


		
		

Az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, Bánki Erik főként a mezőgazdaság területén tevékenykedik. Szerepét növeli az idén alapított, illetve megszerzett két új társaság. A régóta működők egyike pedig jelentős uniós támogatáshoz is jutott. 

A parlamenti képviselők között sokan aktívak a gazdasági életben is és saját cégekkel rendelkeznek. Míg egyeseknek csupán 1-2 érdekeltsége van, mások már egy kisebb cégbirodalom fejeként is tevékenykednek a parlamenti munkájuk mellett. Utóbbiak közé tartozik az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, Bánki Erik is, aki idén a meglévő három cég mellé még kettőt gründölt ilyen-olyan módon. 

A fideszes képviselő eddig három különböző területen is tevékenykedett, a BA-Agrár mezőgazdasági, a Bábamad Kft. saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik, de 2015 óta épületépítési projekt szervezésével főtevékenységként foglalkozó cége is van. Most viszont úgy tűnik, az agráriumban szeretné erősíteni a jelenlétét a képviselő. Az idén ugyanis beszállt egy társaságba, illetve alapított egy újat is. 

Először idén márciusban létrehozta szentlőrinci székhellyel az Ormánsági Öntöző Kft.-t

a cégforma esetében érvényes legkisebb kötelező összegű jegyzett tőkével, 3 millió forinttal. Főtevékenységként gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztésével foglalkozik, de mellette bejegyezték még a növénytermesztési szolgáltatást, valamint a víztermelés, -kezelés, -ellátás tevékenységet is. Bánki Erik azonban nem egyedüli és nem is közvetlen tulajdonosa a cégnek, neki - pontosabban a BA-Agrár Kft.-nek - csak 40 százalékos tulajdonrésze van a cégbíróságra leadott papírok szerint. A többségi tulajdonos a szintén mezőgazdasági területen tevékenykedő Szentlőrinci Szolanum Kft. 

A cégalapítás után két hónappal később egy frissen létrehozott cégben vásárolt magának tulajdonrészt.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.