Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A Richter és a Mithra tovább erősíti partneri kapcsolatát: licensz és szállítási megállapodást kötöttek egy új orális fogamzásgátló Latin-Amerikában történő értékesítésére.

A Richter Gedeon Nyrt., valamint az Estetra S.A., a Mithra kizárólagos tulajdonában lévő leányvállalata a mai napon bejelentették, hogy licensz és szállítási megállapodást kötöttek egy 15 mg estetrol-t (E4) és 3 mg drospirenone-t tartalmazó kombinált fogamzásgátló értékesítéséről Latin-Amerika kulcsfontosságú piacaira. Az új orális fogamzásgátló készítmény jelölt természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben és ehhez járulnak hozzá a drospirenone további előnyös tulajdonságai.

Európa és Oroszország után irány Latin-Amerika. Fotó: MTI
Európa és Oroszország után irány Latin-Amerika. Fotó: MTI

A Richter és a Mithra már korábban partneri kapcsolatra lépett ennek az új orális fogamzásgátló készítménynek az európai és oroszországi értékesítésére.

A megállapodás értelmében a Richter fogja értékesíteni a Mithra készítményét Latin-Amerika kulcsfontosságú piacain (Mexikó, Chile, Kolumbia, Peru és Ecuador), opciós jogot szerezve egyéb piacokra is, kivéve Argentínát és Brazíliát. A szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék törzskönyvezési eljárásához kapcsolódóan, a Mithra további, mérföldkő kifizetésekre is jogosult. Ezen felül, a termék piaci bevezetését követően a Mithra értékesítéshez kötött mérföldkő kifizetésekre is igényt tarthat. A fentieken túlmenően a Richter és a Mithra minimum éves mennyiségekről is megállapodott és a Mithra a nettó forgalomhoz kapcsolódó sávos royalty bevételekre is jogosulttá válik. Jelenleg Európa és Latin-Amerika a világ második (2019-es IQVIA adat: 1,6 milliárd euró) és harmadik (2019-es IQVIA adat: 1 milliárd euró) legnagyobb gyógyszerpiaci régióit jelentik az Egyesült Államok piaca után.

“Nőgyógyászati készítményeink fejlesztése és értékesítése továbbra is központi elemét képezik a Richter stratégiájának, amellyel valamennyi korcsoporthoz tartozó nő életminőségének javítását célozzuk. Ez a tranzakció újabb stratégiai fontosságú lépés, aminek eredményeként a Richter latin - amerikai közvetlen jelenléte tovább erősödik, ugyanakkor a Társaság fokozatosan halad előre azon az úton, hogy globális nőgyógyászati szereplővé váljon,” – jelentette ki Bogsch Erik, a Richter elnöke.

François Fornieri, a Mithra Nőgyógyászat vezérigazgatója a következőket mondta: “Nagy örömünkre szolgál, hogy tovább erősítettük együttműködésünket a Richterrel az új fogamzásgátló készítményünknek a világ második és harmadik legnagyobb piacán történő értékesítésére. A Richter szakemberei 2018 óta vesznek részt az Estelle®globális marketing stratégiájának megvalósításában és az elmúlt hónapok során minden szükséges eszközt és erőforrást felhasználtak annak érdekében, hogy együtt tudjuk elérni a közösen kitűzött, ambiciózus céljainkat. Alig pár hónappal vagyunk a fogamzásgátló készítményünk globális bevezetése előtt és nagy örömünkre szolgál, hogy valamennyi jelentős piacon a lehető legjobb partnerrel tudunk együttműködni.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.