Egyre kilátástalanabb helyzetben a GoProA befektetők egyre hangosabban követelik a bukott vezér távozását, kérdés, hogy az alapító Nick Woodman tényleg félre áll-e.

Miközben hétfőn tovább emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek, a GoPro papírjai óriási pofont kaptak. A néhány éve még a befektetők kedvencének számító sport és akciókamera gyártó cég részvényei 12 százalékot zuhantak azt követően, hogy a vállalat több fontos bejelentést tett. 

Közölték, hogy kivonul a drónpiacról a GoPro. A cég hétfőn azt is bejelentette, hogy közel 20 százalékkal csökkenti a dolgozói létszámot és a kevésbé eredményes területeken felhagy a működéssel, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében. Ilyen a drónok piaca, ahol a vállalat szerint az amerikai és az EU-s szabályozói környezet miatt erőteljesen szűkülhet a Karma drónok mozgástere a következő években, így a kivonulás mellett döntenek. A vállalat HERO kamerái sem teljesítettek jól, hiszen a HERO5 Black termékek iránti kereslet csak a tavaly december 10-én végrehajtott árcsökkentés után emelkedett, miközben az újabb HERO6 esetében szintén árleszállításra kényszerülhet az enyhe érdeklődés miatt. 
 
 
A GoPro-k gyengébb értékesítési volumene miatt a vállalat csalódást keltő negyedéves várakozást tett közzé. A negyedik negyedéves bevétel a várt 472 millió dollár helyett 340 millió dollár lehet. A dolgozói létszámot 1254 főről 1000 fő alá viheti le a GoPro, melynek következtében 23-33 millió dollár közötti rendkívüli tételt könyvelnek el az első negyedévben. 

A GoPro emellett állítólag már a JPMorgant fel is fogadta tanácsadónak, hogy segítsen a vállalat esetleges eladásában. Hétfőn a vállalat vezérigazgatója a CNBC-nek adott interjújában hozzátette, fontolóra veszik a cég eladását, vagy partnereket keresnek, de terveik szerint a jövőben független entitásként működnének tovább.
 
mfor.hu 

Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.