TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A Continental technológiai vállalat a ContiPlus online szolgáltatási portál és a hozzá kapcsolódó applikáció segítségével hatékonyabb folyamatokat tesz lehetővé a szállítószalagokkal történő anyagmozgatás során.

A digitális megoldás Vancouver-ben, Kanadában, a világ egyik legnagyobb kálium-karbonát tranzit központjában rögzít és továbbít fontos adatokat a Continental futószalagokkal ellátott szállítószalag-rendszerekkel kapcsolatban, így következesképpen növeli a szállítási minőség megbízhatóságát. 

A Kanada nyugati partján, Brit Columbia tartományban elhelyezkedő Vancouver városa nem csak az ömlesztett anyagok exportja szempontjából fontos, hanem az ország egyik legnagyobb kikötője is itt található. Az élelmiszer-gazdaság egyik legfontosabb alapanyaga -ami nem más, mint a kálium-karbonát- az itt lévő dokkokon keresztül jut el a világ legkülönbözőbb pontjaira. A vízben oldódó növényi tápanyag nélkülözhetetlen összetevője a műtrágyának, így nagy jelentőséggel bír a globális mezőgazdaságot érintően, ugyanis azok a trágyák, amelyek egészséges növénytermesztést eredményeznek, egyre fontosabbá válnak a folyamatos népességnövekedés jövőbeli étkeztetésének biztosításához. 

Akcióban a ContiPlus-futószalag Vancouverben. (Fotó: Continental) Akcióban a ContiPlus-futószalag Vancouverben. (Fotó: Continental)

Kanada a világ vezető globális kálium-karbonát exportőre

Kanada a világ legnagyobb kálium-karbonát termelője és exportőre. 2017-ben 19 millió tonna kálium-karbonátot exportált, csaknem 40%-os részesedésével a globális export piac legjelentősebb résztvevője. 

A nagy mennyiségű anyag zökkenőmentes és hatékony szállításához, rakodásához és globális szállítmányozásához szállítószalagokat használnak, és ez az a pont, ahol a Continental a képbe kerül. Vancouver kikötőjében a kálium-karbonát további raktározásra kerül, vagy közvetlenül a teherhajóra rakodják őket tovább szállításhoz. A mennyiség – és ezáltal a szállítószalagokat érő terhelés – hatalmas. 

Az érintett terminálok két helyiséget biztosítanak a kálium-karbonáttal kapcsolatos műveletekhez.  Az egyik kettő, óránként 2500 tonna megmozgatására képes hajórakodót tartalmaz, melyeket egyszerre lehet működtetni. A másodikban pedig egy lineáris rakodó található, amelyik szintén óránkénti 2500 tonnás kapacitással rendelkezik.

Pontos előrejelzések és információ a szállítószalag-rendszer állapotáról

A terminálok működtetői a ContiPlus szoftver és a hozzá kapcsolódó app segítségével tudják biztosítani azt, hogy a futószalag minél tovább bírja a nagy anyagmennyiséget, valamint így a karbantartás ideális időpontjának tervezésére is lehetőség nyílik. A szállítószalag-rendszer és folyamatai a program által szolgáltatott pontos állapotjelentésnek köszönhetően folyamatosan optimalizálhatóak. A futószalag felső borításának vastagsága egy mobil ultrahangos szkenner segítségével minden használat során mérésre kerül, az információ pedig ezután egy adatbázisban kerül rögzítésre. Ezáltal folyamatosan nyomon követhető a szalag állapota. 

Az adatok alapján a program meg tudja állapítani, hogy mikor kell a szalagot elhasználódása miatt cserélni. Ez azt jelenti, hogy a futószalag élettartama maximálisan kihasználható, a költséges állásidő pedig elkerülhető. Amikor a szalag az élettartama végéhez közelít, a vásárló, terjesztő vagy értékesítő értesítést kap mobileszközére, hogy kezdje meg a szalagcsere koordinálását.

A ContiPlus egyik legnagyobb előnye, hogy a rendszer rögzíti, értékeli és dokumentálja azokat az adatokat, amik a szállítószalag-rendszer szempontjából fontosak. „A szoftver minden részletet rögzít, és szerkezetet ad az összes rendszerhez kapcsolódó információnak.” – hangsúlyozza Sharman. Továbbá, a jóval korábbi adatok is könnyedén visszakereshetőek. „Az átláthatóság szintje jelentősen megnőtt. Az új alkalmazottak azonnal hozzáférnek a szalagrendszerrel kapcsolatos összes információhoz, beleértve annak előéletét is. Ezzel nagyon sok időt és pénzt spórolunk.”

A Continental a jövőben tovább fogja fejleszti a ContiPlus rendszert az egyéni vásárlói és piaci körülményeknek megfelelően. Például egy új, mappás nézetet biztosító felület még egyszerűbb kezelést fog lehetővé tenni. Ezen kívül még további újítások is kidolgozás alatt állnak.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.