2p

Az eutanázia hazai legalizációjáért küzdő alkotmányjogász Facebookján számolt be minderről.

Azóta, hogy Karsai Dániel elkezdett küzdeni a méltóságteljes halálhoz való jogért, a kormánypártok részéről kezdettől fogva rendkívül nagy az ellenállás, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón is kifejezetten elutasítóan válaszolt az erre vonatkozó újságírói kérdésre.

Karsai közösségi oldalán mutatta meg azt a levelet, amelyet egy meg nem nevezett, eutanázia-párti fideszes írt, aki bocsánatot kért a kormányzati elutasításért, és támogatását fejezte ki, valamint beszámolt arról, hogyan próbálja a párton belül is terjeszteni az álláspontot.

A jogász így fogalmazott az üzenettel kapcsolatban:

az ő támogatása talán a legbátrabb levél, amit mostanában olvastam. Nagyon szép kiállás az ügyünk mellett, egyben kissé szomorú helyzetjelentés hazánkról. Az alábbiakban található sorokat olvasva kicsit melankólikus érzés fogott el az “itt élned, halnod kell” kötelezettségemre gondolva. De mindent meg fogok tenni, hogy méltósággal sikerüljön. Isten engem úgy segéljen.

A levél teljes tartalmát itt olvashatja el:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!