2p

A tavalyi sztrádamatrica-mennyiség 60 százalékát még nem vették meg az autósok erre az évre. 

Mintegy 3,3 millió - 2023-ra váltott - éves autópálya-matrica érvényessége jár le 2024. január 31-én éjfélkor - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) kedden. 

Nem sok idő maradt hátra. Fotó: MTI
Nem sok idő maradt hátra. Fotó: MTI
A cég adataik szerint az utazóközönség a tavaly decemberi előértékesítés keretében, és idén január 28-ig valamivel több mint 1,3 millió éves e-matricát vásárolt, aminek 28 százaléka országos, 72 százaléka pedig vármegyei jogosultság. Ez azt mutatja, hogy a 2023-ra vásárolt évesmatrica-mennyiség 60 százalékát még nem vették meg a közlekedők az idei évre.

 A NÚSZ tapasztalatai szerint az éves pályamatricák megvásárlását nagyon sokan hagyják január utolsó napjaira. 2022-ben 235 ezer, 2023-ban pedig mintegy 300 ezer éves - országos és vármegyei - autópálya-matricát vásároltak az úthasználók a hónap utolsó három napján.

Az e-matrica vásárlásához a NÚSZ ez alkalommal is saját nemzetiutdij.hu oldalát ajánlja, ahol a jogosultságot biztonságosan, néhány kattintással, és az online vásárláshoz általában kapcsolódó pluszköltség nélkül lehet beszerezni. Ráadásul a regisztrált felhasználók esetében a kettős vásárlást is segíti megelőzni az oldal, ugyanis az e-matrica vásárláskor figyelmezteti a felhasználót, ha az adott járműre vásárolni kívánt e-matrica időbeli vagy területi átfedésben van a járműre korábban váltott érvényes e-matricával. (MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!