<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt - állítja Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus.

Az Európai Parlament magyarországi ügyekkel foglalkozó jelentéstevője, a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield egy brüsszeli városházán megrendezett panelbeszélgetésen arról beszélt, hogy a magyar szakszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak, ami biztonsági kockázatot jelent - írta az Euronews.

Gwendoline Delbos-Corfield: Óriási teret nyert Magyarországon a félrevezetés és a manipuláció. Fotó: Facebook
Gwendoline Delbos-Corfield: Óriási teret nyert Magyarországon a félrevezetés és a manipuláció. Fotó: Facebook

A hírportál szerint a képviselő úgy fogalmazott:

"Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál." Ez egy konkrét veszély. Miért? Először is azért, mert mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Itt persze nem a városvezetésről van szó. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak."

A politikus azzal kapcsolatban is aggodalmát fejezte ki, hogy mekkora teret nyert Magyarországon a félrevezetés és a manipuláció:

"Mindössze tíz évre volt szükség a félrevezetés kiépítéséhez és ez számomra elképesztő. A legutóbbi választásokat a Fidesz két dologra építette. Az első az volt, hogy a kormány elhitette az emberekkel azt, hogy az Európai Unió fiatal magyarokat küldene a háborúba, Ukrajnába. A második dolog egy teljes képtelenség volt arról, hogy az Európai Unió az iskolás gyermekek nemének megváltoztatására készül. Számomra hihetetlen az, hogy egy ennyire elképesztő információ létezhet és terjedhet egy országban és ezt tényleg elhiszik az emberek." 

Delbos-Corfield szerint az EU elkésett a reakcióval Magyarország esetében és félő, hogy ott már a folyamatot nem lehet visszafordítani. A feladat inkább az az EU részéről, hogy ez a folyamat ne legyen fertőző, ne terjedjen át más tagállamokra.